photo 1584111683210 a5f04326f89e

Zilver bereikt hoogste punt in 4 maanden tijd

Goed nieuws voor zilver liefhebbers. Dinsdag liet het edelmetaal eindelijk weer teken van leven zien nadat het enkele maanden een winterslaap heeft gehouden. De zilverprijs steeg dinsdag met 2,5 procent tot het hoogste niveau sinds februari 2019.

De zilverprijs noteert op het moment van schrijven zowel boven het 20, 50 als 100-daags gemiddelde. Een bullish signaal volgens diverse technische analyses. Op het moment van schrijven noteert zilver €13,98 per troy ounce. In dollar noteert het edelmetaal $15,68 per troy ounce. Indien zilver het niveau bereikt van $15,75 en boven deze grens stand houdt, dan wordt dit gezien als bevestiging dat zilver de weg omhoog zal voortzetten. Een hertest van het hoogste punt van het jaar, $16,47 per troy ounce, ligt dan in het vooruitzicht.

Zilverprijs klaar voor inhaalslag?

De zilverprijs heeft in de eerste twee kwartalen van dit jaar geen noemenswaardige prijsstijging laten zien. In het eerste kwartaal daalde de zilverprijs licht met -0,44 procent, terwijl het edelmetaal in het tweede kwartaal een stijging liet zien van 1,11 procent. In de tussentijd hebben andere edelmetalen zoals goud, platina en palladium veel betere rapportcijfers overhandigd.

Zo steeg de goudprijs in het tweede kwartaal met 10,27 procent waardoor de goud-zilver ratio is gestegen naar extreme hoogtes. Deze goud-zilver ratio geeft momenteel een ratio aan van 91, het hoogst gemeten niveau in maar liefst 28 jaar tijd. Dit gegeven in combinatie met het feit dat het aanbod van zilver de komende jaren terug zal lopen en de vraag naar zilver de komende jaren gemiddeld met 6% per jaar zal stijgen, zorgen er voor dat het edelmetaal de overweging waard is.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.