photo 1542320728179 bda01e6f5c73

Jerome Powell hint toch op een renteverlaging

De Fed staat klaar om haar monetair beleid snel te versoepelen. Dit stelt Jerome Powell woensdagavond tijdens zijn toelichting voor het Huis van Afgevaardigden. 

De opmerking van Powell wordt met veel gejuich ontvangen. Op Wall Street klom de S&P voor het eerst boven 3.000 punten. Afgelopen vrijdag gingen de financiële markten, na een positief banencijfer, juist niet meer uit van een renteverlaging.

Talloze risico’s

Powell merkte tijdens zijn uiteenzetting op dat de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd met talloze risico’s. Hij wees onder andere naar de aanhoudende lage inflatie, de handelsoorlog, de groeivertraging bij andere grote economieën en de Brexit. Volgens Powell staat de Fed dan ook klaar om gepast te reageren om zo de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Door de boodschap van Powell woensdagavond is het vrijwel zeker dat de centrale bank op 31 juli de belangrijkste beleidsrente zal verlagen met minstens 25 basispunten.

Dollar omlaag, goud omhoog

Door de opmerkingen van Powell kwam de Amerikaanse dollar onder druk te staan. De goudprijs daarentegen steeg met ruim 1,1% tot $1.413 per troy ounce. Voorafgaand aan de toelichting van Powell stond de goudprijs nog op een prijs van $1.389,55 per troy ounce.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.