Goud.Goud 47.908,08Zilv.Zilver 623,05Plat.Platina 26.931,53Pall.Palladium 54.549,95 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Jerome Powell hint toch op een renteverlaging

Jerome Powell hint toch op een renteverlaging
11 juli 2019 Bilal Chairi
fed

De Fed staat klaar om haar monetair beleid snel te versoepelen. Dit stelt Jerome Powell woensdagavond tijdens zijn toelichting voor het Huis van Afgevaardigden. 

De opmerking van Powell wordt met veel gejuich ontvangen. Op Wall Street klom de S&P voor het eerst boven 3.000 punten. Afgelopen vrijdag gingen de financiële markten, na een positief banencijfer, juist niet meer uit van een renteverlaging.

Talloze risico’s

Powell merkte tijdens zijn uiteenzetting op dat de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd met talloze risico’s. Hij wees onder andere naar de aanhoudende lage inflatie, de handelsoorlog, de groeivertraging bij andere grote economieën en de Brexit. Volgens Powell staat de Fed dan ook klaar om gepast te reageren om zo de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Door de boodschap van Powell woensdagavond is het vrijwel zeker dat de centrale bank op 31 juli de belangrijkste beleidsrente zal verlagen met minstens 25 basispunten.

Dollar omlaag, goud omhoog

Door de opmerkingen van Powell kwam de Amerikaanse dollar onder druk te staan. De goudprijs daarentegen steeg met ruim 1,1% tot $1.413 per troy ounce. Voorafgaand aan de toelichting van Powell stond de goudprijs nog op een prijs van $1.389,55 per troy ounce.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.