BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Niue Czech Lion 1/4 troy ounce gouden munt 2021

Niue Czech Lion 1/4 troy ounce gouden munt 2021

Niue Czech Lion 1/4 troy ounce gouden munt 2021

587,26

Nieuw in ons assortiment: De Niue Czech Lion Series. Deze serie werd voor het eerst uitgegeven in 2017 en wordt jaarlijks opnieuw geslagen met een nieuw ontwerp. Het middelpunt van deze ontwerpen is de Tsjechische leeuw, het heraldische beest uit het wapen van de Tsjechische Republiek. Deze muntenserie, geslagen in de Tsjechische Republiek door de Tsjechische Munt, toont elk jaar de Engelse koningin Elizabeth II op de voorzijde en wordt uitgegeven namens het Gemenebest Niue. Van de gouden editie is er een oplage van slechts 1.970 stuks geslagen.

Levertijd: 1-2 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTCZCHLION211/4 Categorie: Tags: ,
0000

Niue Czech Lion 1/4 troy ounce gouden munt 2021

Nieuw in ons assortiment: De Niue Czech Lion Series. Deze serie werd voor het eerst uitgegeven in 2017 en wordt jaarlijks opnieuw geslagen met een nieuw ontwerp. Het middelpunt van deze ontwerpen is de Tsjechische leeuw, het heraldische beest uit het wapen van de Tsjechische Republiek. Deze muntenserie, geslagen in de Tsjechische Republiek door de Tsjechische Munt, toont elk jaar de Engelse koningin Elizabeth II op de voorzijde en wordt uitgegeven namens het Gemenebest Niue. Van de gouden editie is er een oplage van slechts 1.970 stuks geslagen.

Op de voorzijde van 2021 1/4 oz Niue Czech Lion munten staat een beeltenis van koningin Elizabeth II. Het hier getoonde portret is het huidige portret dat wordt gebruikt op Niue-munten, het ontwerp uit 1998 van Ian Rank-Broadley. Het rechterprofiel van de koningin toont haar figuur met de Tiara van de Meisjes van Groot-Brittannië en Ierland op haar hoofd.

De achterkant van de 2021 Niue Czech Lion gouden munt wordt geleverd met de nieuwste afbeelding van de machtige Tsjechische leeuw. Het beest is afgebeeld in reliëf in het linkerprofiel met gedetailleerde, vloeiende manen en de kroon van Sint-Wenceslas op zijn kop. De kroon werd in 1346 gemaakt voor Karel IV, de koning van Bohemen en keizer van het Heilige Roomse Rijk. Het werd na zijn dood nagelaten als een staatskroon om te worden gebruikt bij de kroning van alle Boheemse koningen die zouden volgen. Tegenwoordig maakt het deel uit van de Boheemse kroonjuwelen.

Extra informatie

Jaar van Uitgifte

Land van Uitgifte

Gewicht

Zuiverheid

Producent