BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 59.160,34Zilv.Zilver 697,98Plat.Platina 29.629,74Pall.Palladium 45.040,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Gold Of The Pharaos #2 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold Of The Pharaos #2 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold Of The Pharaos #2 1/2 troy ounce gouden munt 2021

1.125,00

Goud heeft altijd een bijzonder effect gehad op de mens en heeft talloze symbolische betekenissen. Geen enkel ander edelmetaal is zo historisch beladen als goud. Sinds onheuglijke tijden heeft goud een bijzonder effect op degenen die het aanschouwen. Deze nieuwe tweede uitgaven van Munze Österreich genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China. Dit betreft de tweede uitgave uit de “Magic of Gold” series, uitgebracht in een oplage van 20.000 stuks wereldwijd en wordt geleverd in luxe geschenkdoos.

Levertijd: 2-3 werkdagen

Slide
WAAROM GOUDVERZEKERD?

Klanten waarderen ons met een 9,4!
✓ 100% Terugkoopgarantie
 Groot assortiment baren en munten
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam!
✓ Deskundig & betrouwbaar: meer dan 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd thuis geleverd

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTMAGICPHARAO Categorie: Tags: ,
0000

Gold Of The Pharaos 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Goud heeft altijd een bijzonder effect gehad op de mens en heeft talloze symbolische betekenissen. Geen enkel ander edelmetaal is zo historisch beladen als goud. Sinds onheuglijke tijden heeft goud een bijzonder effect op degenen die het aanschouwen. Deze nieuwe tweede uitgaven van Munze Österreich genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China.

De Magic of Gold-serie traceert de mysterieuze aard van goud in oude culturen. Geen enkel ander metaal heeft zoveel symbolische betekenis als goud en geen enkele andere concrete substantie is in verband gebracht met zoveel abstracte concepten, waaronder hemelsheid, onsterfelijkheid, zuiverheid en kracht.

Het woord ‘goud’ is op elke munt in de serie geschreven in het respectieve schrift van het tijdperk en de erop weergegeven cultuur. Alle munten zijn een weerspiegeling van oude kunstschatten. Wat in het verleden van goud werd gemaakt, is nu nog steeds goud. Het tweede nummer is gewijd aan het goud van de farao’sen reist zo naar de 14e eeuw voor Christus, waar goud werd beschouwd als het “vlees van de goden”.

De munt toont de knielende farao Achnaton die probeert de stralen te ontvangen van de zonnegod Aten, die hij had uitgekozen als de bron van al het leven. Op de achtergrond is een piramide met daaronder een sarcofaag. De benaming, het land van uitgifte en het jaar van uitgifte maken ook deel uit van het ontwerp. De keerzijde van de munt toont een gedeelte van een gedetailleerde reproductie van het dodenmasker van Toetanchamon. Hij was de opvolger van Achnaton en werd amper 20 jaar oud. Deze fascinerende gouden euromunt wordt geleverd in de originele doos van de Oostenrijkse munt, inclusief echtheidscertificaat.

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte