BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Gold of The Inca #3 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold of The Inca #3 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold of The Inca #3 1/2 troy ounce gouden munt 2021

1.125,00

De derde munt uit een nieuwe serie van de munthuis die de gouden en zilveren Philharmonikecs slaat. De serie genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China. De derde munt uit de serie is geslagen in een oplage van 20.000 stuks wereldwijd en is gewijd aan de Inca’s.

Levertijd: 1-2 weken

Slide
WAAROM GOUDVERZEKERD?

Klanten waarderen ons met een 9,4!
✓ 100% Terugkoopgarantie
 Groot assortiment baren en munten
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam!
✓ Deskundig & betrouwbaar: meer dan 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd thuis geleverd

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTMAGICINCA Categorie: Tags: ,
0000

Gold of The Inca #3 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Goud heeft altijd een bijzonder effect gehad op de mens en heeft talloze symbolische betekenissen. Geen enkel ander edelmetaal is zo historisch beladen als goud. Sinds onheuglijke tijden heeft goud een bijzonder effect op degenen die het aanschouwen. Deze nieuwe serie van Munze Österreich genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China.

De Magic of Gold-serie traceert de mysterieuze aard van goud in oude culturen. Geen enkel ander metaal heeft zoveel symbolische betekenis als goud en geen enkele andere concrete substantie is in verband gebracht met zoveel abstracte concepten, waaronder hemelsheid, onsterfelijkheid, zuiverheid en kracht.

Het woord ‘goud’ is op elke munt in de serie geschreven in het respectieve schrift van het tijdperk en de erop weergegeven cultuur. Alle munten zijn een weerspiegeling van oude kunstschatten. Wat in het verleden van goud werd gemaakt, is nu nog steeds goud. Het eerste nummer is gewijd aan het goud van Mesopotamiëen dat dateert uit de oudheid, waar het bezit van goud geassocieerd werd met een hoge reputatie. Al het goud moest worden overgedragen aan de heersende klassen en religieuze leiders – goud was gereserveerd voor de machtigen en nog machtiger – de goden.

De derde munt in de serie gaat over de Inka’s uit Zuid-Amerika. Het Inca-rijk duurde slechts 100 jaar, een korte tijd voor zo’n groot en belangrijk volk. De Inca’s veroverden heel Peru en grote delen van Chili, Bolivia, Argentinië en Ecuador. De Inca’s waren geweldige goudsmeden. Ze combineerden metallurgie met architectuur en behaalden er indrukwekkende resultaten mee. De aantrekkingskracht van goud en zijn symboliek zijn terug te voeren op zijn onvergankelijkheid, zijn glans en zijn metaforische verbinding met de godheid en met zonneculten. De voorwerpen van goud waren van groot belang; ze werden niet alleen geassocieerd met een religieuze cultus, maar vertegenwoordigden ook het dagelijks leven en benadrukten de hiërarchie in de samenleving door de aandacht te vestigen op de sociale klasse van de eigenaar.

De legende van het verloren Inca-goud wordt bewaakt door bergen in centraal Ecuador. Ergens diep in het Llanganates-gebergte tussen de Andes en de Amazone zou een fantastische Inca-schat liggen die verborgen was voor de Spaanse veroveraars. De munt is geslagen in de hoogste muntkwaliteit, Proof en wordt geleverd in een etui en met een certificaat van echtheid.

 

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte