Goud.Goud 59.076,45Zilv.Zilver 716,40Plat.Platina 31.451,47Pall.Palladium 43.737,50 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Britannia 1 troy ounce gouden munt

Britannia 1 troy ounce gouden munt

Britannia 1 troy ounce gouden munt

1.897,03

De Britannia gouden munt werd voor het eerst geslagen in 1987 met een nominale waarde van 100 Britse ponden. Het is de populairste gouden beleggingsmunt uit het Verenigd Koninkrijk. De Britannia 1 troy ounce gouden munt wordt geleverd als munt uit diverse jaartallen.

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Elders goedkoper? Neem contact met ons op en ontvang een tegenvoorstel binnen 15 minuten!
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: GBRITTDIV Categorie: Tags: ,
0000

Britannia 1 troy ounce gouden munt

De Britannia gouden munt werd voor het eerst geslagen in 1987 met een nominale waarde van 100 Britse ponden. Het is de populairste gouden beleggingsmunt uit het Verenigd Koninkrijk en is daar ook vrijgesteld van vermogenswinstbelasting.

De munt wordt geslagen in een zuiverheid van .9999 en is een van de populairste munten ter wereld. De voorkant van de Britannia gouden munt is voorzien van een portret van Lady Britannia. Lady Britannia is de vrouwelijke personificatie van Groot-Brittannië, ze staat bekend om haar schoonheid en staat symbool voor kracht en integriteit. Op de achterkant van de munt vinden we Queen Elizabeth II terug.

Deze Britannia gouden munt wordt geleverd als gouden munt uit diverse jaartallen. Diverse jaartallen munten zijn munten uit eerdere jaren die reeds zijn uitgegeven door de Royal Mint. Het betreft munten met de hoogst mogelijke zuiverheid: .9999 De munten wordt vaak terugverkocht door beleggers of zijn gewoonweg niet uitverkocht bij de officiële munthuizen. Mede hierdoor zijn deze munten vaak wat scherper geprijsd dan de nieuwste uitgave van de Britannia. De munten die u bestelt kunnen dus munten zijn uit 2017, maar ook uit andere voorgaande jaren zoals 1990, 2006 óf 1972. Tussen de diverse jaartallen munten zitten zowel gebruikte als nieuwe munten. Feit blijft wel dat de diverse jaartallen munten precies hetzelfde gewicht én waarde hebben als de nieuwe munten.

Extra informatie

Diameter

Dikte

Producent