Goud.Goud 58.406,26Zilv.Zilver 712,48Plat.Platina 30.960,76Pall.Palladium 42.660,41 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Amaterasu Divine Faces of the Sun 3 oz zilveren munten 2021

Amaterasu Divine Faces of the Sun 3 oz zilveren munten 2021

Amaterasu Divine Faces of the Sun 3 oz zilveren munten 2021

375,00

Dit prachtige meesterwerk is de tweede release uit de serie “Divine Faces of the Sun” en vertegenwoordigt Amaterasu. Amaterasu (Japans: 天照) is in de Japanse mythologie de godin van de zon. Haar volledige naam is Amaterasu-ō-mi-kami (Japans: 天照大神) hetgeen betekent: glorieuze godin die in de hemelen schijnt of doorluchtige die de hemelen doet schijnen. Zij wordt als een directe voorouder van de Japanse keizerlijke familie beschouwd. Tot 1945 werd zij als stammoeder vereerd; de spiegel waarmee ze wordt afgebeeld, is het embleem van het Japanse keizerlijk huis. Deze bijzondere munt is uitgebracht door de New Zealand Mint in een uiterst beperkte oplage van 500 stuks wereldwijd en wordt geleverd in een luxe doos met certificaat van echtheid.

Levertijd: 1-2 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: VMTDFSAMA21 Categorieën: ,
0000

Niue Amaterasu Divine Faces of the Sun Antique Finish zilveren munten 2021

Dit prachtige meesterwerk is de tweede release uit de serie “Divine Faces of the Sun” en vertegenwoordigt Amaterasu. Amaterasu (Japans: 天照) is in de Japanse mythologie de godin van de zon. Haar volledige naam is Amaterasu-ō-mi-kami (Japans: 天照大神) hetgeen betekent: glorieuze godin die in de hemelen schijnt of doorluchtige die de hemelen doet schijnen. Zij wordt als een directe voorouder van de Japanse keizerlijke familie beschouwd. Tot 1945 werd zij als stammoeder vereerd; de spiegel waarmee ze wordt afgebeeld, is het embleem van het Japanse keizerlijk huis.

Op de munt wordt Amaterasu afgebeeld als een vrouw. Amaterasu is bekend als vrouwelijk, maar de schriftelijke bron voor de Japanse mythologie, de Kojiki, geeft weinig uitsluitsel over haar sekse. Het vroege Japans kende namelijk geen woorden als “hij” of “zij”. Sommige latere boeken beschrijven Amaterasu als mannelijk.

Deze bijzondere munt is uitgebracht door de New Zealand Mint in een uiterst beperkte oplage van 500 stuks wereldwijd en wordt geleverd in een luxe doos met certificaat van echtheid.