Goud.Goud 59.025,66Zilv.Zilver 714,60Plat.Platina 31.420,83Pall.Palladium 43.646,79 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Vraag naar beleggingsgoud stijgt 17%

Vraag naar beleggingsgoud stijgt 17%
13 november 2017 Bilal
gold 679433 1280

De vraag naar beleggingsgoud is het derde kwartaal van dit jaar gestegen met 17%. Uit het kwartaalrapport van de World Gold Council (WGC) blijkt dat in China, Turkije en Europa de vraag naar gouden munten en baren toenam. In de Verenigde Staten daalde de vraag juist.

In het derde kwartaal van dit jaar werd er in totaal 222,3 ton aan gouden baren en munten gekocht. In dezelfde periode afgelopen jaar was dit nog 190,2 ton, een toename van 57%. Tegelijkertijd daalde de vraag naar juwelen én naar beleggingen via ETF’s, waardoor de totale vraag naar goud alsnog lager uitviel.

Chinese zorgen en dure vastgoed

In het rapport haalt de WGC twee verklaringen aan voor de toename in de vraag naar beleggingsgoud. Volgens het instituut maken veel beleggers op dit moment zich zorgen over de (in)stabiliteit van de Chinese yuan. Als tweede verklaring geeft de WGC aan dat beleggers op dit moment weinig andere opties hebben om in te beleggen. Ze kunnen maar beperkt investeren in het buitenland en de prijzen van vastgoed rijzen de pan uit en zijn daarom ook te duur.

Europa was in het derde kwartaal goed voor 45,5 ton beleggingsgoud. Vergeleken met het derde kwartaal van 2016 was dit een stijging van 36%. Het grootste gedeelte van deze stijging komt voor rekening van Duitsland, dat een stijging van de vraag zag van 45%. De vraag naar gouden baren en munten in Europa steeg volgens de WGC vanwege de waardestijging van de euro. Hierdoor daalde de goudprijs tot het laagste niveau sinds het begin van 2016. De prijsdaling – samen met geopolitieke spanningen – zorgden voor extra goudaankopen in Europa.

Rusland en Turkije

beleggingsgoud

Ook in het derde kwartaal gingen centrale banken door met het opkopen van goud. In totaal voegde alle landen 11 ton goud toe aan hun reserves. Het grootste gedeelte komt voor rekening van Rusland, Turkije en Kazachstan. Deze drie landen samen zijn goed voor meer van 90% van alle goud aankopen van centrale banken.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.