pexels photo 260286

Duitse goudmarkt bloeit als nooit tevoren

China en India staan al jaren bekend als de grootste afnemers van goud. Uit een nieuwe studie van de World Gold Council (WGC) blijkt echter dat de Duitse goudmarkt bloeit als nooit tevoren. Uit de studie blijkt namelijk dat het de Duitsers zijn die per hoofd van de bevolking het meeste goud bezitten.

Goud als belegging in Duitsland heeft in de afgelopen decennia een flinke stijging gezien. In het licht van opeenvolgende financiële crises en het monetaire beleid van centrale banken, zijn steeds meer Duitsers geïnteresseerd geraakt in goud als vorm vermogensbescherming. Als reactie hierop hebben nieuwe partijen zich in Duitsland genesteld waardoor het makkelijker en laagdrempeliger werd voor Duitsers om te beleggen in goud.

Duitse goudmarkt

Volgens de cijfers van de WGC heeft de interesse van de Duitsers in goud sinds het uitbreken van de crisis in 2008, een vlucht genomen. In 2007 werd er in Duitsland gedurende het hele jaar slechts 38,5 ton goud gekocht. In 2008 toen de financiële crisis uitbrak steeg dit tot 132 ton. Sindsdien kochten Duisters gezamenlijk voor minimaal 100 ton aan goud per jaar. Afgelopen jaar werd een nieuw record verbroken. Toen werd er voor maar liefst 186 ton aan goud gezamenlijk gekocht door Duitsers. Dat komt neer op ongeveer €6 miljard aan goud. Ondanks dit record is volgens de WGC de rek er nog niet uit; het verwacht een verdere groei van de Duitse honger naar goud.

Op de vraag waarom Duitsers goud kopen, stelde 57% van de respondenten dat het hun ideale manier van vermogensbescherming is. Terwijl 28% van de ondervraagden stelden dat goud op de lange termijn een goed rendement zou moeten opleveren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.