photo 1584111679018 5c24cbd563cd

UBS trader gearresteerd wegens manipulatie goud en zilver

Een voormalige trader van UBS is in de Verenigde Staten gearresteerd voor zijn vermoedelijke rol bij het manipuleren van de futureprijzen van goud, zilver, platina en palladium. Dit meldt persbureau Bloomberg.

De trader, Andre Flotron, was werkzaam bij de Zwitserse tak van zakenbank UBS. Flotron werd gearresteerd tijdens zijn bezoek aan zijn vriendin in New Jersey. Hem wordt vooralsnog samenzwering en fraude met grondstoffen ten laste gelegd. De ex trader wordt voornamelijk verweten dat hij samen met andere traders buy orders plaatste, zonder de intentie om deze orders ook uit te voeren. Een tactiek die bekend staat als “spoofing” en verboden is.

In juni werd David Liew, een voormalig trader van Deutsche Bank gearresteerd. Ook hij wordt verdacht van het manipuleren van de de prijzen van goud, zilver, platina en palladium. Met de arrestatie van Flotron wordt het onderzoek verder uitgebreid. In de Verenigde Staten loopt al langere tijd een onderzoek waarbij wordt gekeken of traders tussen 2008 en 2013, samenzweerden om de prijzen van edelmetalen te manipuleren.

Flotron kwam op de radar van de autoriteiten nadat een andere UBS-trader een deal sloot met de autoriteiten. Volgens deze anonieme bron heeft Flotron hem sinds juli 2008 onder zijn hoede genomen en hem geleerd hoe je de prijzen van termijncontracten van goud, zilver, platina en palladium moest manipuleren.

UBS zelf heeft als bank immuniteit verkregen in het onderzoek naar manipulatie van de prijzen van edelmetalen. De zakenbank heeft hiervoor een flinke boete voor moeten betalen van $2,37 miljard.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.