Trump dreigt ook Duitsland met sancties

Na China, Turkije en Mexico wordt Duitsland nu bedreigd door president Trump met sancties. Volgens de president van de Verenigde Staten is Duitsland een gijzelaar van Rusland. Aanleiding voor het dreigement is het gaspijpleidingproject Nord Stream 2.

Nord Stream 2 is een project dat er op gericht is om Russische gasleveranties via de Oostzee rechtstreeks naar Duitsland te vervoeren. Het project, goed voor een waarde van $9,5 miljard, is een doorn in het oog voor de Amerikanen. President Trump eist namelijk dat de Duitsers gas bij de Verenigde Staten kopen in plaats van bij de Russen. Om deze eis kracht bij te zetten wordt nu dus gedreigd met sancties.

Duitsland maakt volgens Trump een ‘grote fout’ en de Verenigde Staten doet haar best om ‘Duitsland te beschermen tegen Rusland’. De Verenigde Staten stellen dat Nord Stream 2 als politiek wapen gebruikt kan worden omdat Rusland meer controle zou krijgen over de energievoorziening in Europa.

Een exacte specificatie van eventuele sancties tegen Duitsland is er vooralsnog niet. Wel werd in mei van dit jaar door de senatoren Ted Cruz en Jeanne Shaheen een nieuwe wet in de Senaat aangenomen die voorziet in sancties tegen iedereen die zich bezighoudt met de aanleg van de Nord Stream 2.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.