BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.150,16Zilv.Zilver 652,51Plat.Platina 27.118,61Pall.Palladium 37.924,31 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Staat de volgende financiële crisis voor de deur?

Staat de volgende financiële crisis voor de deur?
15 oktober 2018 Bilal
photo 1585829364536 ce348dd72ebc

Afgelopen week sloten de beurzen in Amerika, Europa én Azië de week met donkerrode cijfers: respectievelijk -4 procent, -5 procent en -7 procent. Beleggers liepen in hoog tempo achter elkaar aan richting de nooduitgang. Staat de volgende financiële crisis voor de deur?

Het was de grootste klap voor aandelen sinds maanden. Paniek en angst voerden weer de boventoon en dat zagen we goed terug in de ontwikkeling van de goud- en zilverprijs. Voor het eerst sinds lange tijd zagen we dat edelmetalen nog steeds de juiste manier zijn om te hedgen wanneer er onrust heerst.

Afgelopen vrijdag noteerde de goudprijs het hoogste punt in 2 maanden tijd. Sinds de onrust afgelopen week begon steeg de goudprijs met 3 procent. De zilverprijs in euro steeg wonderbaarlijk met precies hetzelfde cijfer wat inhoudt dat de goud-zilver ratio nagenoeg gelijk is gebleven.

Wees voorbereid

De laatste grote crisis dateert alweer uit 2008. Sindsdien is er nagenoeg weinig veranderd. Banken en aandelenbeurzen hebben ademruimte gekregen door het krankzinnige monetaire beleid van verschillende centrale banken waaronder de Fed en de ECB. Tegelijkertijd is er met de wereldwijde schuldenberg niks gebeurd. Sterker nog; deze is alleen maar verder toegenomen.

Ondanks het feit dat de kredietcrisis alweer bijna een decennia achter ons ligt is het nog niet te laat om je voor te bereiden op de ogenschijnlijke nieuwe crisis die voor de deur staat.

Grondstoffen staan op een historisch dieptepunt. Niet geheel toevallig staan op precies hetzelfde moment beursindices op verschillende plekken wereldwijd op all time highs. De roep dat beurzen sterk overgewaardeerd zijn, is vaak genegeerd de afgelopen maanden. Evenals het feit dat grondstoffen sterk zijn ondergewaardeerd wanneer we kijken naar de fundamentals.

financiële

Zoals bovenstaande grafiek aangeeft zien we dat aandelen een historische bubbel aan het vormen zijn die nog groter is dan de dot.com bubbel tijdens het begin van de nieuwe eeuw. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de échte crash begint en grondstoffen omhoog zullen schieten.

Dit is niet het moment om te gaan speculeren over welk edelmetaal beter zal presteren en hoeveel winst of rendement je kunt genereren met het kopen van goud, zilver, platina of palladium. Dit dient als een wake up call voor iedereen die zijn vermogen wil beschermen en voelt dat in de afgelopen 10 jaar er eigenlijk niks is veranderd. Er is slechts uitstel verleend door allerlei cosmetische ingrepen van beleidsbepalers.

Beurscorrecties kunnen bijzonder wreed zijn. Dit zagen we in 2008 toen mensen hun banen, huizen, en als gevolg hiervan zelfs hun partner verloren. Beleggers die de ongekende risico’s van het financiële systeem begrijpen zijn hierop al voorbereid. Het trieste is juist de andere 90 procent die daadwerkelijk afgaat op berichten van main-stream media waarin wordt gesteld dat de economie weer opleeft en alles hosanna is.

Deze week zullen we dagelijks een thema uitlichten die de volgende grote financiële crash in werking kan zetten.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.