gold 679433 1280

Goud zakt door steun van $1.200

De goudprijs is vandaag door de psychologische grens gezakt van $1.200 per troy ounce. Hiermee noteert de goudprijs het laagste punt in ruim een maand tijd. De daling is volledig toe te schrijven aan de sterke opmars van de dollar.

Goud noteert op het moment van schrijven een prijs van 1.198,14 dollar per troy ounce, het laagste punt sinds 11 oktober. Tegelijkertijd staat de US dollarindex op een stand van 97,61. De index volgt de dollar ten opzichte van zes belangrijke valuta. De huidige stand van de dollarindex zit opvallend dicht bij de grootste piek in 16 maanden tijd van 97,53 van afgelopen maandag.

De dollar werd vrijdag al geholpen door uitlatingen van Jerome Powell. Die stelde dat de Federal Reserve geenszins van plan is om te stoppen met het verhogen van de rente. Hoogstwaarschijnlijk zien we een renteverhoging in december. Hierdoor neemt de druk op goud toe.

Daarnaast kreeg de dollar een helpende hand vanuit Europa. Zo zijn de zorgen in Italië weer een stuk groter na de dreiging van een faillissement van Banca Carige. Daarnaast dreigt het Brexit plan van premier May te stranden in het Britse parlement. Beide ontwikkelingen zorgen voor een verzwakking van de euro ten opzichte van de dollar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.