Goud.Goud 59.241,33Zilv.Zilver 712,49Plat.Platina 30.317,00Pall.Palladium 42.020,52 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Faillissement dreigt voor Italiaanse bank

Faillissement dreigt voor Italiaanse bank
12 november 2018 Bilal
photo 1561456662 bcece3b56172

Italiaanse banken worden vandaag geconfronteerd met een nieuwe crisis nadat blijkt dat Banca Carige failliet dreigt te gaan. De handel in het aandeel van de bank is inmiddels ook stil gelegd.

Banca Carige is de 15e grootste bank van Italië met 25 miljard euro op de balans. Ondanks het feit dat de bank niet een grote speler is, zorgt een ondergang van de bank voor een dominoeffect in een land waarin banken er al bijzonder slecht voor staan. 

Net als verschillende andere banken heeft Banca Carige in het verleden verschillende kapitaalinjecties gekregen. In december van 2017 kreeg de bank nog 550 miljoen euro.

Failissement

De politieke onrust rondom Italië en de begroting, de stijging van de rente op Italiaanse staatsobligaties én het instorten van de brug in Genua lijken de bank nu fataal te worden. Banca Carige is voor een deel eigenaar van het bedrijf dat de brug in Genua beheerde.

Uit vrees voor een faillissement en een dominoeffect proberen andere Italiaanse banken nu een helpende hand te bieden. Door middel van achtergestelde obligatieleningen proberen zij het gat van 400 miljoen euro te vullen.

Banca Carige moet voor het eind van de maand aan de ECB duidelijk maken hoe het de financiële problemen gaat oplossen. Kredietbeoordelaars Moody’s en Fitch gaven Carige dit najaar al een afwaardering en vrezen voor een faillissement. Fitch geeft de bank nu een rating CCC+ en stelt dat het bang is dat klanten er met hun geld vandoor gaan.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.