pexels photo 3785927

Goldman Sachs verhoogt prognose voor goud

Goldman Sachs heeft haar prognose voor de goudprijs voor dit jaar verhoogd met 10 procent. Diverse onzekerheden op de financiële markten zorgen er voor dat de zakenbank haar prognose naar boven bijstelt.

Goldman Sachs verhoogt haar voorspelling voor de goudprijs voor de komende drie, zes én twaalf maanden naar respectievelijk 1.325, 1.375 en 1.425 dollar per troy ounce. Op basis van de huidige goudprijs is dit een stijging van respectievelijk 3,6, 7,5 en 11,4 procent.

De zakenbank schrijft in haar prognose dat de stijging van de goudprijs dit jaar toe te schrijven is aan een toenemende vraag van beleggers naar defensieve beleggingen. Hierbij stelt Goldman Sachs dat het niet alleen om particulieren gaat, maar ook institutionele beleggers en centrale banken. Deze partijen zullen hun goudreserves aanvullen als reactie op toenemende onzekerheden.

Veilige haven

Na een pijnlijk laatste kwartaal van 2018 voor aandelenbeurzen beschouwt Goldman Sachs goud als veilige haven. Dit volgt op een reeks aan zwakke macro-economische cijfers, zowel uit de Verenigde Staten als elders in de wereld. Mede door de data zijn er hernieuwde zorgen over de toekomstige economische groei en wordt het woord recessie in verschillende landen al gebezigd; met name in de Verenigde Staten, China en Duitsland.

De angst voor een groeivertraging van de wereldeconomie heeft er voor gezorgd dat de aandelenbeurzen in het laatste kwartaal van 2018 flinke klappen kregen. Zo maakten de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones de slechtste decembermaand mee sinds de grote depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Sinds december steeg goud met 4,7 procent in dollars. Volgens Goldman Sachs is dit slechts het begin van een flinke stijging.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.