BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Bloedrode dag op Wall Street: vrees voor recessie

Bloedrode dag op Wall Street: vrees voor recessie
5 december 2018 Bilal
photo 1508697014387 db70aad34f4d

Na een opleving maandag vanwege een ‘time-out’ in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China was het gisteren weer raak. Een bloedrode dag op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones ging met ruim 3 procent onderuit, de S&P 500 leverde 3,2 procent in en de Nasdaq leverde zelfs 4 procent in.

De beurzen kelderden nadat de Amerikaanse president zichzelf op twitter als ‘Tariff Man’ bestempelde en stelde dat hij door zal gaan met het doorvoeren van importheffingen. Hierna begonnen beleggers aandelen te dumpen.

Na kortstondige euforie over een mogelijke deal tussen de Verenigde Staten en China wat betreft de importheffingen keerde de onzekerheid in de afgelopen dagen terug. De presidenten van beide landen kwamen namelijk overeen dat er een tijdelijke ‘time out’ wordt genomen van 90 dagen. Desondanks is dit geen garantie op een de-escalatie van de handelsoorlog tussen beide landen.

Ondertussen is iedereen bekend met het wispelturige karakter van de Amerikaanse president. En juist dit zorgde gisteren voor een ware sell-off op de beurzen. 

Inversie

Wall Street

Naast de angst voor de handelsoorlog vrezen beleggers de ontwikkeling van de rentetarieven. Voor het eerst sinds 7 jaar tijd is er namelijk sprake van een bijzondere ontwikkeling. De rente op kortlopende staatsobligaties in de Verenigde Staten was gisteren voor het eerst sinds 2007 hoger dan de rente op langlopende staatsobligaties. In de wereld van beleggen wordt dit een inversie genoemd en vaak is dit een teken van een op handen zijnde recessie.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.