photo 1508697014387 db70aad34f4d

Bloedrode dag op Wall Street: vrees voor recessie

Na een opleving maandag vanwege een ‘time-out’ in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China was het gisteren weer raak. Een bloedrode dag op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones ging met ruim 3 procent onderuit, de S&P 500 leverde 3,2 procent in en de Nasdaq leverde zelfs 4 procent in.

De beurzen kelderden nadat de Amerikaanse president zichzelf op twitter als ‘Tariff Man’ bestempelde en stelde dat hij door zal gaan met het doorvoeren van importheffingen. Hierna begonnen beleggers aandelen te dumpen.

Na kortstondige euforie over een mogelijke deal tussen de Verenigde Staten en China wat betreft de importheffingen keerde de onzekerheid in de afgelopen dagen terug. De presidenten van beide landen kwamen namelijk overeen dat er een tijdelijke ‘time out’ wordt genomen van 90 dagen. Desondanks is dit geen garantie op een de-escalatie van de handelsoorlog tussen beide landen.

Ondertussen is iedereen bekend met het wispelturige karakter van de Amerikaanse president. En juist dit zorgde gisteren voor een ware sell-off op de beurzen. 

Inversie

Wall Street

Naast de angst voor de handelsoorlog vrezen beleggers de ontwikkeling van de rentetarieven. Voor het eerst sinds 7 jaar tijd is er namelijk sprake van een bijzondere ontwikkeling. De rente op kortlopende staatsobligaties in de Verenigde Staten was gisteren voor het eerst sinds 2007 hoger dan de rente op langlopende staatsobligaties. In de wereld van beleggen wordt dit een inversie genoemd en vaak is dit een teken van een op handen zijnde recessie.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.