photo 1579621970795 87facc2f976d

De favoriete belegging van Paul Tudor Jones voor de komende 12-24 maanden

Nu de Federal Reserve bekend heeft gemaakt dat de rente snel zal worden verlaagd dienen beleggers en investeerders hun strategie aan te passen. In deze strategie is volgens miljardair Paul Tudor Jones goud de meest aanbevolen zet.

Renteverlagingen Fed

Paul Tudor Jones stelt in een interview met Bloomberg dat hij er niet van uit ging dat de eerste renteverlaging in 2019 al plaats zou vinden. Volgens de miljardair heeft de handelsoorlog het monetaire beleidsproces van de Fed versneld. Op dit moment gaat de markt uit van een eerste renteverlaging in juli, en een eventuele tweede en derde in september en december van dit jaar.

Dit terwijl in het begin van het jaar iedereen nog uit ging van meerdere renteverhogingen. De onzekerheid die de handelsoorlog met zich heeft meegebracht is een belangrijk gegeven voor een ruimer beleid vanuit de Fed. Ook Paul Tudor Jones voorziet een agressieve, maar korte periode van renteverlagingen. 

“Goud de beste belegging”

Nu de onrust wereldwijd toeneemt en de economie zowel in de Verenigde Staten als elders ter wereld weer een duw in de rug nodig heeft van centrale banken, is goud de ultieme trade.

“The best trade is going to be gold. If I have to pick my favorite for the next 12-24 months it probably would be gold. I think gold goes beyond $1,400… it goes to $1,700 rather quickly. It has everything going for it in a world where rates are conceivably going to zero in the United States.”

– Paul Tudor Jones – Bloomberg

Voor de komende 12-24 maanden voorspelt Paul Tudor dat goud de grens van $1.400 per troy ounce doorbreekt en het door zal stijgen richting de koers van $1.700 per troy ounce. Op basis van de huidige koers betekent dit een stijging van respectievelijk 4 en 25 procent.

Niet de enige miljardair

Paul Tudor Jones is overigens niet de enige miljardair die in de afgelopen maanden zijn vermogen probeert veilig te stellen door zijn vizier op goud te richten. Zo hebben ook Jeff Gundlach, Sam Zell, Ray Dalio, Naguib Sawiris en David Einhorn in de afgelopen tijd aanzienlijke posities ingenomen in het edelmetaal.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.