pmm 5 res

Ray Dalio vergroot goudpositie in Q1 2019

Ray Dalio, oprichter van een van de grootste en meest succesvolle hedgefondsen ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van 2019 de goudposities van het fonds verder uitgebouwd.

In het eerste kwartaal van 2019 vergrootte het investeringsfonds haar goudpositie met 5,72 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Het fonds van Ray Dalio, Bridgewater Associates, heeft haar geld verdeeld over goudmijnen, goud-ETF’s en fysiek goud. Tot het tweede kwartaal van 2017 had het fonds geen enkel belang in goud. Tegen het einde van datzelfde jaar bouwde Bridgewater Associates haar goudposities uit tot 3,18 procent van het totale portfolio van het fund.  Goed voor een goudpositie ter waarde van ongeveer $3,18 miljard.

5 tot 10%

Ray Dalio baarde in 2018 opzien met zijn fonds door in enkele maanden tijden een flinke shortpositie op te bouwen in Europese bedrijven. 

“If you don’t have 5–10% of your assets in gold as a hedge, we’d suggest that you relook at this. Don’t let traditional biases, rather than an excellent analysis, stand in the way of you doing this.”

– Ray Dalio, Bridgewater Associates

Tegelijkertijd bouwde het fund daar goudposities verder op en stelde hij zelf dat iedereen tussen de 5 à 10 procent van zijn vermogen in goud zou moeten steken. De fondsbeheerder ziet het edelmetaal als ultieme hedge, gezien de toenemende risico’s wereldwijd. Op zijn eigen LinkedIn pagina waarschuwde Ray Dalio in 2018 voor een recessie in de komende 18-24 maanden.

Bridgewater Associates

Het fonds heeft maar liefst $161 miljard onder beheer. Het fonds opgericht door Ray Dalio is al 40 jaar lang één van de meest succesvolle fondsen ooit. Bridgewater Associates boekt jaar op jaar betere resultaten dan de concurrenten.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.