gold 679433 1280

Miljardair Sam Zell koopt voor het eerst goud

Miljardair Sam Zell heeft voor het eerst in zijn leven goud gekocht. Dit liet de vastgoedmagnaat weten in een interview met Bloomberg. Sam Zell stelt dat hij zijn geld zowel in goudmijnen als fysiek goud heeft gestoken.

“For the first time in my life, I bought gold because it is a good hedge. Supply is shrinking and that is going to have a positive impact on the price.”

– Sam Zell, Bloomberg

“Voor het eerst in mijn leven heb ik goud gekocht omdat het een goede hedge is,” aldus Sam tegenover Bloomberg. De miljardair wijst op de dalende goudvoorraad en het uitblijven van nieuwe goudontdekkingen door mijnbouwbedrijven.

Peak Gold

In de afgelopen jaren hebben verschillende experts hun zorgen geuit over de slinkende goudvoorraad na jaren van bezuinigingen in de goudmijnbouw-industrie. Exploratiebudgetten waren er nauwelijks en veel mijnbouwbedrijven hebben in de afgelopen jaren nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

“The amount of capital being put into new gold mines is a most nonexistent. All of the money is being used to buy up rivals.”

– Sam Zell, Bloomberg

Nadat de goudprijzen in 2011 begonnen te dalen daalden de uitgaven voor onderzoek naar nieuwe mijnen exponentieel. Mede hierdoor is de goudproductie al jaren aan het dalen. In de tussentijd hebben verschillende goudmijnbedrijven concurrenten opgekocht in een poging de eigen productiepijnlijn te vergroten.

Miljardairs gaan voor goud

Niet alleen Sam Zell kiest er voor om (een gedeelte van) zijn vermogen in goud te stoppen. We kennen onder andere ook Ray Dalio, Jeff Gundlach en David Einhorn die allen voorstanders zijn van fysiek goud als een manier van vermogensbescherming. Bekijk hieronder het interview van Bloomberg met Sam Zell.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.