maxresdefault

“Zilverprijs zal stijgen door tekort”

De prijs van zilver zal dit jaar stijgen door een dalend aanbod en hogere kostprijzen van zilvermijnen. Ook de toenemende industriële vraag zal voor een prijsstijging zorgen.

Bij veel beleggers staat zilver in de schaduw van goud. Het is minder zeldzaam en spreekt minder tot de verbeelding dan goud. Echter is het aanbod van fysiek zilver al een aantal jaren aan het dalen. Door een dalende productiviteit en de toenemende kosten van de productie van zilver is de kans op een prijsstijging groot.

Tekort nu al zichtbaar bij zilvermijnen

De twee grootste zilvermijnen ter wereld, The Cannington Mine in Australië en de Fresnillo Mine in Mexico, hebben hun productiviteit flink zien dalen als gevolg van dalende erts grades en toenemende kosten. De dagen dat zilvermijnen 15-20 ounces zilver uit een ton erts konden halen lijken voorbij. Vandaag de dag moeten zilvermijnen genoegen nemen met 4-5 ounce per ton erts. Zo daalde productie van zilver uit een ton erts bij The Cannington Mine in 20 jaar tijd met 72%.

De dalende zilveropbrengsten uit erts grades en toenemende energiekosten hebben bijgedragen aan een verdrievoudiging van de productiekosten bij veel zilvermijnen. Beleggers die denken dat het nog steeds slechts $5 per troy ounce kost om zilver te produceren zoals in 1999, begrijpen niet wat er momenteel speelt in de industrie.

Beleggers moeten zich dus niet blindstaren op de huidige “lage” zilverprijs. Gezien de ontwikkelingen die gaande zijn in de zilvermarkt zal de prijs in de komende jaren fors gaan stijgen. Een uitgebreide uitleg van bovenstaande is uitgelegd in onderstaande video. Bekijk het dus even!

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.