BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 59.160,34Zilv.Zilver 697,98Plat.Platina 29.629,74Pall.Palladium 45.040,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

“Zilverprijs zal stijgen door tekort”

“Zilverprijs zal stijgen door tekort”
1 februari 2018 Bilal
maxresdefault

De prijs van zilver zal dit jaar stijgen door een dalend aanbod en hogere kostprijzen van zilvermijnen. Ook de toenemende industriële vraag zal voor een prijsstijging zorgen.

Bij veel beleggers staat zilver in de schaduw van goud. Het is minder zeldzaam en spreekt minder tot de verbeelding dan goud. Echter is het aanbod van fysiek zilver al een aantal jaren aan het dalen. Door een dalende productiviteit en de toenemende kosten van de productie van zilver is de kans op een prijsstijging groot.

Tekort nu al zichtbaar bij zilvermijnen

De twee grootste zilvermijnen ter wereld, The Cannington Mine in Australië en de Fresnillo Mine in Mexico, hebben hun productiviteit flink zien dalen als gevolg van dalende erts grades en toenemende kosten. De dagen dat zilvermijnen 15-20 ounces zilver uit een ton erts konden halen lijken voorbij. Vandaag de dag moeten zilvermijnen genoegen nemen met 4-5 ounce per ton erts. Zo daalde productie van zilver uit een ton erts bij The Cannington Mine in 20 jaar tijd met 72%.

De dalende zilveropbrengsten uit erts grades en toenemende energiekosten hebben bijgedragen aan een verdrievoudiging van de productiekosten bij veel zilvermijnen. Beleggers die denken dat het nog steeds slechts $5 per troy ounce kost om zilver te produceren zoals in 1999, begrijpen niet wat er momenteel speelt in de industrie.

Beleggers moeten zich dus niet blindstaren op de huidige “lage” zilverprijs. Gezien de ontwikkelingen die gaande zijn in de zilvermarkt zal de prijs in de komende jaren fors gaan stijgen. Een uitgebreide uitleg van bovenstaande is uitgelegd in onderstaande video. Bekijk het dus even!

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.