pexels photo 839351

Zilverprijs plust 26 procent in 3 maanden

De zilverprijs is in de afgelopen 3 maanden gestegen met maar liefst 26 procent. Een kilo zilver kost op het moment van schrijven op spot €532, het hoogst gemeten niveau sinds april 2017. Na een indrukwekkende rally van goud in het eerste half jaar lijkt zilver klaar voor een inhaalslag.

De stijging van de prijs van zilver in de afgelopen 3 maanden is indrukwekkend. Steeds meer beleggers kijken, nadat zij het edelmetaal in het eerste half jaar links hebben laten liggen naar het edelmetaal, nu de angst voor een recessie steeds groter wordt. De vraag naar zilver wordt daarnaast verder versterkt door toenemende spanningen tussen de VS en China sinds afgelopen vrijdag. Alleen al deze week steeg de zilverprijs met ruim €30 euro per kilo, een stijging van 6 procent in slechts 3 dagen tijd.

Goud-zilver ratio van 92 naar 82

goud-zilver ratio

Door de sterke opmars van de zilverprijs is de goud-zilver ratio in de afgelopen weken scherp gedaald van 92 naar 82. De goud-zilver ratio wordt berekend door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver. De ontwikkeling van deze ratio in de geschiedenis vertelt ons hoe ‘duur’ of hoe ‘goedkoop’ het ene edelmetaal ten opzichte van het andere is op een bepaald moment.

Ondanks deze scherpe daling geeft de goud-zilver ratio aan dat zilver nog steeds te goedkoop is ten opzichte van goud. Historisch gezien is zilver op dit moment (te) goedkoop ten opzichte van goud. Indien de ratio terugkeert naar het historisch gemiddelde dan dient deze te dalen richting de 50:1. Op basis hiervan zou je kunnen stellen dat zilver op dit moment wellicht de beste keus is wat betreft edelmetalen.

Eind maart stuurden wij onze klanten een koopsignaal voor zilver. Indien je dit koopsignaal hebt gevolgd dan heb je geprofiteerd van de flinke opleving van de zilverprijs. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom zilver, maar ook goud, platina en palladium en kans maken op acties een aanbiedingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.