Goud.Goud 59.311,35Zilv.Zilver 711,88Plat.Platina 30.286,53Pall.Palladium 42.050,68 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

TA: Dubbele bodem zilver biedt hoop

TA: Dubbele bodem zilver biedt hoop
26 maart 2019 Bilal
Silver on map 2464 x 1579 kopie

Wie een asset wil dat buiten het banksysteem staat en geen tegenpartijrisico kent komt al snel uit bij fysiek goud. Tegelijkertijd is zilver net zo, zo niet interessanter dan goud. En als we de volgende technische analyse mogen geloven dan is de toekomst van zilver rooskleuriger dan die van goud.

zilver

Analist Stefano Bottaioli liet afgelopen zondag op Twitter de volgende technische analyse zien. Hierin zien we vijf keer een dubbele bodem voor zilver. Een dubbele bodem was telkens een voorbode voor serieuze koerswinsten met winsten van respectievelijk 975 procent, 100 procent, 65 procent en 1097 procent. De vijfde dubbele bodem is volgens Stefano net gevormd, waardoor de weg vrij is voor zilver om wederom een rally omhoog in te zetten.

Goud-zilver ratio

Naast de goede vondst van Stefano spreekt ook de goud-zilver ratio in het voordeel van zilver. Deze goud-zilver ratio is namelijk al een tijdje uit balans. De goud-zilver ratio wordt berekend door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver. De ontwikkeling van deze ratio in de geschiedenis vertelt ons hoe ‘duur’ of hoe ‘goedkoop’ het ene edelmetaal ten opzichte van het andere is op een bepaald moment.

Met de prijs van één ounce goud koop je gezien de huidige goud-zilver ratio 85 ounces zilver. In de afgelopen 25 jaar is zilver niet zó goedkoop geweest ten opzichte van goud. Telkens wanneer de goud-zilver ratio boven de 80 uitkomt is dit in het verleden een startsein geweest voor de zilverprijs voor flinke winstkoersen. 

Zo zette zilver tijdens een goud-zilver ratio van meer dan 80 in november 1996, juni 2003 en december 2008 forse koerswinsten neer. Met rendementen van respectievelijk 70%, 200%, en 400% tijdens de laatste financiële crisis.

Zilver: het overwegen waard

Al met al hebben we hier twee duidelijke signalen die spreken in het voordeel van zilver. Neem daarbij het feit dat zilver sinds december 2015 in een berenmarkt zit, en de omstandigheden om zilver te kopen kunnen niet gunstiger zijn.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.