Goud.Goud 59.146,49Zilv.Zilver 719,61Plat.Platina 30.547,86Pall.Palladium 42.581,70 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Zilver manipulatie nog groter dan gedacht

Zilver manipulatie nog groter dan gedacht
12 december 2016 Bilal
maxresdefault

Deutsche Bank heeft onlangs een schikking getroffen voor manipulatie van zowel de goud- als zilverprijs. Als onderdeel van de schikking is de bank met de Amerikaanse aanklager overeengekomen dat het zal helpen in de lopende rechtszaken tegen andere banken. Mede door de hulp van Deutsche Bank komt nu aan het licht dat veel meer banken betrokken waren bij het manipuleren van de zilverprijs.

UBS

In nieuwe stukken die ingediend zijn bij de federale rechtbank van Manhattan zijn nieuwe banken toegevoegd aan het rijtje dat wordt beticht van het manipuleren van de zilverprijs. De aanklagers hebben een verzoek ingediend om UBS, Barclays, BNP Paribas, Standard Chartered en Bank of America toe te voegen aan het rijtje banken. Zo is in de stukken onder andere te lezen hoe een trader van Deutsche Bank samen met een trader van UBS praat over het doelbewust omlaag halen van de zilverprijs.

rigging-0_0

Het is vooral opvallend om te lezen hoe makkelijk er wordt gesproken door traders onderling over het kunstmatig naar beneden halen van de zilverprijs. Alsof het een grap is.

rigging-1_1

rigging-2_0

Terwijl Deutsche Bank nu een schikking heeft getroffen voor in totaal $98 miljoen voor zowel goud- en zilvermanipulatie, lopen de rechtszaken tegen de andere leden van de Silver Fixing nog steeds. Verwacht nog meer nieuws over de massale manipulatie van zowel de goud- als zilvermarkt. De beerput is slechts een klein stukje opengegaan. De aanklagers hebben namelijk van Deutsche Bank een totaal van 350.000 pagina’s aan documenten en 75 audiobestanden overhandigd gekregen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.