Goud.Goud 45.742,69Zilv.Zilver 699,64Plat.Platina 31.739,29Pall.Palladium 64.437,40 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Deutsche Bank schikt goudmanipulatie rechtszaak voor $60 miljoen

Deutsche Bank schikt goudmanipulatie rechtszaak voor $60 miljoen
5 december 2016 Bilal Chairi
deutsche bank

Deutsche Bank heeft ingestemd met het betalen van een boete van $60 miljoen wegens het manipuleren van de goudprijs. Dit meldt persbureau Reuters. In oktober trof Deutsche Bank al een schikking van $38 miljoen voor het manipuleren van de zilverprijs.

De bank werd eerder, samen met Barclays, Bank of Nova Scotia, HSBC en Société Générale, schuldig bevonden voor het manipuleren van de dagelijkse goudfixing. Volgens handelaren die de zaak hadden aangespannen hebben de banken in de periode tussen 2003 en 2014 geprofiteerd van het manipuleren van zowel de goud- áls zilverfixing.

Ondanks de schikkingen die Deutsche Bank voor zowel goud- als zilvermanipulatie heeft getroffen, ontkent de bank dat het iets verkeerds heeft gedaan.

Fixing

De fixing van zowel de goud- als zilverprijs werd voorheen vastgesteld via telefonisch overleg tussen de 5 banken. In de periode 2003-2014 konden zij vanwege de lange duur van deze telefoongesprekken inspelen op de volatiliteit in de financiële markten, en winstgevende posities innemen. Zowel de goud- als zilverfixing wordt sinds maart 2015 geregeld via een elektronisch handelsplatform.

Rechtszaken andere banken lopen nog

Als onderdeel van de schikking, is de bank met de Amerikaanse aanklager overeengekomen om te helpen in de lopende rechtszaken tegen andere banken.

Terwijl Deutsche Bank nu een schikking heeft getroffen voor in totaal $98 miljoen, lopen de rechtszaken tegen de andere leden van de London Gold Fixing nog steeds. De Bank of Nova Scotia, Barclays, HSBC én Société Générale zullen nog allemaal een boete aan de broek krijgen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 152 reviews.