maxresdefault

Zilver 7,5% gestegen sinds start 2017

De prijs van zilver is sinds het begin van het nieuwe jaar met 7,5% gestegen. De opmars van het edelmetaal doet denken aan de stijging in de eerste maanden van 2016, toen zilver in het eerste half jaar steeg met ruim 40%.

Herhaling 2016?

zilverprijs-2016-2017

De ontwikkeling van de zilverprijs dit jaar vertoont een soortgelijk patroon als de prijsontwikkeling van het edelmetaal in 2016. Toevallig of niet begon de zilverprijs in het begin van 2016 te stijgen na de eerste renteverhoging van de Fed in bijna 10 jaar tijd. Ook de prijsstijging sinds het begin van dit jaar werd voorafgegaan aan een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Dit was tevens de eerste renteverhoging die de Fed nam sinds de laatste verhoging in december 2015.

Zilver spint garen bij onzekerheid

Wellicht hét verschil met afgelopen jaar is het feit dat Trump nu officieel president van de Verenigde Staten is en dat feitelijk niemand weet wat de man van plan is. Deze onzekerheid zorgt voor een run op veilige havens. Zo zagen we zilver en goud de afgelopen dagen flink stijgen en bereikte goud bijvoorbeeld het hoogste punt in 3 maanden tijd.

Als er een ding bekend is over de plannen van Trump dan is het dat inflatie dit jaar weer een hot item zal worden. De verwachtingen van verschillende analisten en banken is dat de inflatie in de VS flink zal gaan stijgen. Zilver (en goud) gedijen goed in een periode waar inflatie hoog is. Dit kan inhouden dat beide edelmetalen wederom een goed jaar tegemoet zullen gaan.

Verwachtingen analisten

Onder analisten heerst er verdeeldheid over de voorspelling van de zilverprijs. Zakenbank Commerzbank gaat uit van een koersdoel van $19 per troy ounce tegen het einde van het jaar, een stijging van 12% bovenop de huidige stijging van 7,5%. Persbureau Bloomberg heeft een poll gehouden onder 35 analisten en de gemiddelde prognose daaruit is dat de prijs van zilver eind 2017 rond de koers van $18,90 per troy ounce ligt.

Profiteer nu het nog kan van de lage zilverprijs en koop zilveren baren en/of zilveren munten simpel, veilig en snel.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.