BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.049,09Zilv.Zilver 652,52Plat.Platina 27.012,02Pall.Palladium 37.232,65 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Zuytdorp Triangular 1 troy ounce gouden munt 2020

Zuytdorp Triangular 1 troy ounce gouden munt 2020

Zuytdorp Triangular 1 troy ounce gouden munt 2020

2.480,28

The Royal Australian Mint heeft een vierdelige serie uitgebracht met unieke driehoekige gouden en zilveren munten. Deze derde editie is gewijd aan het schip de Zuytdorp. Deze prachtige munten hebben een zuiverheid van .9999. Alle gouden Triangular munten zijn uitgebracht in een beperkte oplage van 250 munten wereldwijd.

Levertijd: 1 week

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Elders goedkoper? Neem contact met ons op en ontvang een tegenvoorstel binnen 15 minuten!
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTRIANGZEEW21-1 Categorie: Tags: ,
0000

Zuytdorp Triangular 1 troy ounce gouden munt 2020

The Royal Australian Mint heeft een vierdelige serie uitgebracht met unieke driehoekige gouden en zilveren munten. De 1e editie bevat een driehoekige  investeringsmunt en toont de Batavia in volle zeilpracht. Wanneer je de munt omdraait zie je kort na de schipbreuk in het jaar het gekapseisde schip. De keerzijde van de munt toont de gevechten tussen de overlevenden als gevolg van de muiterij die leidde tot de uiteindelijke ondergang van de Batavia. Verder zie je het portret van Koningin Elisabeth en de munteenheid.

De tweede editie van de munt is gewijd aan het zeilschip Vergulde Draeck – Gilded Dragon. De voorzijde toont de munt in volle zeilen en de keerzijde een tafereel na de schipbreuk in 1656.

Deze derde editie toon op de achterkant scènes uit de dramatische geschiedenis van het zeilschip Zuytdorp, dat onder mysterieuze omstandigheden verdween na het vertrek in 1711 en pas 200 jaar later kon aan de westkust van Australië een scheepswrak worden gevonden aan de hand van talloze zilveren munten met de inscriptie “Zeeland” en 1711 als Zuytdorp te identificeren. Alle munten uit de serie zijn uitgebracht in een beperkte oplage van 250 munten wereldwijd.

 

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte

Gewicht