BELANGRIJKE MEDEDELING:
L.S., vanwege een magazijnverhuizing zijn onze kantoren gesloten tussen 11 en 25 september. U kunt bestellingen plaatsen en betalen. Deze worden echter pas na 25 september verzonden. Dank voor uw begrip!
Goud.Goud 54.425,23Zilv.Zilver 619,98Plat.Platina 28.820,15Pall.Palladium 71.047,24 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 1 oz zilver 2021

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 1 oz zilver 2021

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 1 oz zilver 2021

41,00

Met grote trots bieden wij de eerste release in een nieuwe Royal Mint Series: de UK The Great Engravers Una & The Lion zilverbaar! Deze prachtige Una and the Lion-baar bevat .9999 fijn zilver en weegt 1 troy ounce. Deze zilveren baar maakt deel uit van de Great Engravers Collection met elk jaar een nieuw thema. Van deze editie is een beperkte oplage uitgebracht van 35.000 stuks wereldwijd.

Levertijd: 1-2 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd

Uitverkocht

Artikelnummer: ZMTUNALION21 Categorie: Tags: ,
0000

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 1 oz zilver 2021

Met grote trots bieden wij de eerste release in een nieuwe Royal Mint Series: de UK The Great Engravers Una & The Lion zilverbaar! Deze prachtige Una and the Lion-baar bevat 9999 fijn zilver en weegt 1 troy ounce. Deze zilveren baar maakt deel uit van de Great Engravers Collection met elk jaar een nieuw thema. Van deze editie is een beperkte oplage uitgebracht van 35.000 stuks wereldwijd.

Uitgelicht:

  • Gelimiteerde oplage van 35.000
  • Onderdeel van de eerste release in de nieuwe Great Engraver-serie
  • Gemaakt van .9999 fijn zilver met een gewicht van 1 troy oz
  • Geproduceerd door de Britse Royal Mint
  • Wordt verzonden in originele, verzegelde testkaart om de authenticiteit te valideren

Una & The Lion

De officiële hoofdgraveur van de Koninklijke Munt van 1828 tot 1851 creëerde het originele ontwerp voor Una and the Lion. Zijn naam was William Wyon en hij blijft bekend en gerespecteerd onder muntenverzamelaars vanwege zijn indrukwekkende output en artistieke vaardigheid. Het ontwerp van Wyon werd oorspronkelijk vervaardigd voor het gouden Five-Sovereign-stuk ter herdenking van het begin van de regering van koningin Victoria. In het opvallende ontwerp van Wyon zette hij een gedurfde zet in om de jonge koningin de legendarische Una te geven, want een Britse monarch was nog nooit eerder afgebeeld als een fictief personage op een munt.

“The Faerie Queene”, geschreven door de Engelse dichter Edmund Spenser, vormde de inspiratie voor de illustratie van Una die naast een imposante leeuw staat. In het epische gedicht gaat de mooie Una op een lange reis om haar ouders (de koning en de koningin) te bevrijden van gevangenschap door een boze draak. Tijdens haar reizen kwam ze een leeuw tegen, die zij voor haar won door Una’s waarheid, schoonheid en onschuld. In plaats van haar te consumeren als zijn volgende maaltijd, werd de leeuw haar beschermer en kampioen.

De voorzijde van de bar is voorzien van het Royal Mint-logo samen met het gewicht en de zuiverheid van de bar. Een langzaam verdwenen spiraalvormig ontwerp verschijnt op de achtergrond.

Op de achterzijde van de baar pronkt het opnieuw geïnterpreteerde ontwerp van Una and the Lion, gemaakt door Jody Clark. Op deze afbeelding staat Una rechtop terwijl ze naar links kijkt. Ze houdt de bol en de scepter van de vorst in haar handen terwijl de wind zachtjes door de lokken van haar haar blaast. Una’s dappere leeuw als metgezel staat naast haar en samen kijken ze in de toekomst.

Extra informatie

Gewicht

Dikte

2,40 mm

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte