Goud.Goud 58.360,36Zilv.Zilver 711,64Plat.Platina 30.873,18Pall.Palladium 42.665,06 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Robin Hood zilveren munt 2019 Monsterbox

Robin Hood zilveren munt 2019 Monsterbox

Robin Hood zilveren munt 2019 Monsterbox

11.051,71

Deze briljante nieuwe jubileumserie met drie munten van de Oostenrijkse Munt illustreert prachtig de oprichting van de Weense Munt en helpt het fascinerende verhaal van Robin Hood te herscheppen. De munt wordt geslagen in een puurheid van .999 en wordt geslagen door de Austrian Mint. De munten worden per 20 stuks in een tube geleverd en per 500 stuks in een Monsterbox.

Uitverkocht

Categorie: Tags: ,
0000

Deze briljante nieuwe jubileumserie met drie munten van de Oostenrijkse Munt illustreert prachtig de oprichting van de Weense Munt en helpt het fascinerende verhaal van Robin Hood te herscheppen.

Robin Hood: de held van talloze ballades uit de late middeleeuwen en de vroegmoderne tijd. In de loop van de eeuwen evolueerde zijn afbeelding van een vogelvrijverklaring naar het rechtvaardige karakter dat van de rijken stal om aan de armen te geven. Het was de roman Ivanhoe van Sir Walter Scott, gepubliceerd in 1820, die de klassieke Robin Hood-mythe smeedde die vandaag de dag heerst. Of Robin Hood echt heeft bestaan, is onzeker. Wat echter duidelijker is, is dat de belasting die aan de bevolking van Engeland werd opgelegd om het enorme losgeld te verhogen, tot gewelddadige sociale onrust in het land leidde, die volgens historici heeft geleid tot de oorsprong van de legende van Robin Hood.

De munt wordt geslagen in een puurheid van .999 en wordt geslagen door de Austrian Mint. De munten worden per 20 stuks in een tube geleverd en per 500 stuks in een Monsterbox.