Goud.Goud 58.714,61Zilv.Zilver 730,08Plat.Platina 30.496,04Pall.Palladium 40.420,92 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Niue Nizaris Assassins Antique Finish 2 troy ounce zilveren munt 2019

Niue Nizaris Assassins Antique Finish 2 troy ounce zilveren munt 2019

Niue Nizaris Assassins Antique Finish 2 troy ounce zilveren munt 2019

310,34

Deze prachtige 2 troy ounce Ultra-High Relief fijne zilveren munt vertelt het verhaal van de Midden-Oosterse Nizari-huurmoordenaars. De moordenaars van Nizari worden gezien als de eerste groep die moorden uitvoerden voor politieke doeleinden. De munt bevat .999 puur zilver en is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 999 stuks.

1-2 weken levertijd

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Elders goedkoper? Neem contact met ons op en ontvang een tegenvoorstel binnen 15 minuten!
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Categorieën: ,
0000

Deze prachtige 2 troy ounce Ultra-High Relief fijne zilveren munt vertelt het verhaal van de Midden-Oosterse Nizari-huurmoordenaars. De moordenaars van Nizari worden gezien als de eerste groep die moorden uitvoerden voor politieke doeleinden.

Het woord moordenaar heeft zijn oorsprong in Syrië, waar de islamitische sjiitische sekte, de Nizari Ismailis, een groep moordenaars gebruikte om hun overleving te verzekeren en hun vijanden op afstand te houden. De moordenaars van Nizari voerden hun moorden uit in het openbaar uit om het volk angst in te boezemen. Hun operaties waren zeer effectief en ze werden gezien als synoniem voor genadeloze moorden. De identiteit van de moordenaars bleef anoniem daar zij altijd gebruik maakten van maskers.

Op de achterkant van de munt staat een afbeelding van drie Nizari-moordenaars in oude Arabische kledij met gouden zwaarden en messen, hun gezichten zijn bedekt met traditionele Arabische hoofdbanden. Het Nizari-kasteel, bekend als het Doodskasteel, verschijnt op de achtergrond van de moordenaars. De voorkant van de munt bevat de inscripties “assassins” en “نزاريون”, het Arabische woord voor Nizaris. De voorzijde toont een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, omgeven door architecturaal werk in Arabische stijl en zwaarden.

Deze munt is vervaardigd in .999 puur zilver met een ongelooflijke antieke afwerking. Het heeft een gelimiteerde oplage van slechts 999 stuks wereldwijd.