Goud.Goud 58.484,34Zilv.Zilver 712,41Plat.Platina 30.880,45Pall.Palladium 42.554,37 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Niue Aztec Calendar Antique High Relief 2 oz zilveren munt 2019

Niue Aztec Calendar Antique High Relief 2 oz zilveren munt 2019

Niue Aztec Calendar Antique High Relief 2 oz zilveren munt 2019

254,15

Ter ere van de fascinerende Azteekse cultuur en beschaving uit Noord-Amerika is een nieuwe zilveren munt van 2 troy ounce met de Azteekse kalender uitgebracht. De munt heeft een gelimiteerde oplage van 500 munten en wordt geleverd in een unieke luxe geschenkdoos.

1-2 weken levertijd

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Elders goedkoper? Neem contact met ons op en ontvang een tegenvoorstel binnen 15 minuten!
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: NACHRS Categorieën: ,
0000

Niue Aztec Calendar Antique High Relief 2 oz zilveren munt 2019

Ter ere van de fascinerende Azteekse cultuur en beschaving uit Noord-Amerika is een nieuwe zilveren munt van 2 troy ounce met de Azteekse kalender uitgebracht. De Azteekse kalender vertegenwoordigt een sleutelsymbool van de Azteekse beschaving die bloeide tussen circa 1345 en 1521 CE en besloeg ongeveer het grootste deel van Noord-Meso-Amerika.

Meso-Amerika was een belangrijke beschaving in Noord-Amerika vóór de Spaanse kolonisatie van Amerika, en omvatte centraal Mexico Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Noord-Costa Rica.

De Azteekse kalender bestond uit een 365-daagse kalendercyclus genaamd xiuhpohualli (aantal jaren) en een 260-daagse rituele cyclus genaamd tonalpohualli (dagtelling). Samen vormden deze twee cycli een 52-jarige eeuw, de kalenderronde. De xiuhpohualli is de landbouwkalender, terwijl de tonalepohualli de heilige kalender is.

In een ingewikkeld en mooi ontwerp is de achterkant van de nieuwe munt voorzien van een afbeelding van de Azteekse kalender zonnesteen met een malachietharsinzetstuk in het midden. De Azteekse kalendersteen is een afbeelding van vier rampen die hebben geleid tot de ondergang van de vier voorgaande universa in de Azteekse kosmologie. Het heeft ook een hiëroglyfische en fotografische lay-out van hoe de Azteken de tijd gebruikten.

Op de voorzijde staat een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II van Raphael Maklouf, uitgiftejaar, en de nominale waarde van de munt. De nieuwe munt is vervaardigd uit .999 fijn zilver met een antieke afwerking. De munt heeft een gelimiteerde oplage van 500 munten en wordt geleverd in een unieke luxe geschenkdoos.