BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.163,33Zilv.Zilver 654,96Plat.Platina 27.119,22Pall.Palladium 37.954,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2022 PROOF PP

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2022 PROOF PP

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2022 PROOF PP

2.625,00

De gouden Krugerrand is een Zuid-Afrikaanse gouden munt die sinds 1967 wordt geslagen in de Rand-raffinaderij in Germiston, nabij Johannesburg. Het is wereldwijd de meest voorkomende gouden investeringsmunt en is verkrijgbaar in coupures van 1 ounce, 1/2 ounce, 1/4 ounce en 1/10 ounce. De zuiverheid van de Krugerrand gouden munt is 916.7. De legering met koper geeft de munt een roodachtige kleur en verhoogt de krasvastheid. In tegenstelling tot de normale investeringsmunt is deze exclusieve gouden munt uitgegeven in de hoogste muntkwaliteit “Proof” en vervaardigd door de South African Mint. Deze exclusieve gouden munt wordt geleverd in de originele muntenkoker met bijbehorend echtheidscertificaat. De gouden munt is strikt beperkt tot 1.000 exemplaren.

Levertijd: 1-2 weken

Slide
WAAROM GOUDVERZEKERD?

Klanten waarderen ons met een 9,4!
✓ 100% Terugkoopgarantie
 Groot assortiment baren en munten
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam!
✓ Deskundig & betrouwbaar: meer dan 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd thuis geleverd

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTKRUG22 Categorie: Tags: , ,
0000

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2022 PROOF PP

De gouden Krugerrand is een Zuid-Afrikaanse gouden munt die sinds 1967 wordt geslagen in de Rand-raffinaderij in Germiston, nabij Johannesburg. Het is wereldwijd de meest voorkomende gouden investeringsmunt en is verkrijgbaar in coupures van 1 ounce, 1/2 ounce, 1/4 ounce en 1/10 ounce. De zuiverheid van de Krugerrand gouden munt is 916.7. De legering met koper geeft de munt een roodachtige kleur en verhoogt de krasvastheid.

In tegenstelling tot de normale investeringsmunt is deze exclusieve gouden munt uitgegeven in de hoogste muntkwaliteit “Proof” en vervaardigd door de South African Mint. Deze exclusieve gouden munt wordt geleverd in de originele muntenkoker met bijbehorend echtheidscertificaat. De gouden munt is strikt beperkt tot 1.000 exemplaren.

Het ontwerp van de gouden munt

Op de motiefzijde van de munt ziet men de afbeelding van de Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger (1882-1902), die ook de naamgever van de munt is. De term rand verwijst naar de Zuid-Afrikaanse munteenheid, de rand. De gelijkenis van Kruger wordt omlijst door de letters van het uitgevende land “SUID-AFRIKA – ZUID-AFRIKA”. Aan de waardezijde van de munt ziet men het muntjaar “2022” en de legendarische springbokantilope, het heraldische dier van de Republiek Zuid-Afrika. Daarnaast is op de achtergrond van de antilope een typisch Zuid-Afrikaanse halfwoestijn te zien. Naast de aanduiding van het fijne gewicht zijn aan de waardezijde de initialen “CLS” van de Zuid-Afrikaanse beeldhouwer Coert Lourens Steynberg geïntegreerd.

Extra informatie

Diameter

Dikte

Producent

Gewicht

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte