BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.080,19Zilv.Zilver 654,49Plat.Platina 27.030,42Pall.Palladium 37.319,02 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Gold of Mesopotamia #1 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold of Mesopotamia #1 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Gold of Mesopotamia #1 1/2 troy ounce gouden munt 2021

1.267,50

De eerste munt uit een nieuwe serie van de munthuis die de gouden en zilveren Philharmonikecs slaat. De serie genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China. De eerste munt uit de serie is geslagen in een oplage van 20.000 stuks wereldwijd en is gewijd aan het goud van Mesopotamiëen.

Levertijd: 1-2 weken

Slide
WAAROM GOUDVERZEKERD?

Klanten waarderen ons met een 9,4!
✓ 100% Terugkoopgarantie
 Groot assortiment baren en munten
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam!
✓ Deskundig & betrouwbaar: meer dan 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd thuis geleverd

Uitverkocht

Artikelnummer: GMTMAGICMESO Categorie: Tags: ,
0000

Gold of Mesopotamia #1 1/2 troy ounce gouden munt 2021

Goud heeft altijd een bijzonder effect gehad op de mens en heeft talloze symbolische betekenissen. Geen enkel ander edelmetaal is zo historisch beladen als goud. Sinds onheuglijke tijden heeft goud een bijzonder effect op degenen die het aanschouwen. Deze nieuwe tweede uitgaven van Munze Österreich genaamd “Magic of Gold” gaat op zoek naar de mysterieuze betekenis van goud in oude beschavingen – naar Mesopotamië en naar het oude Egypte, naar de Inca’s, naar de Scythen, naar India en China.

De Magic of Gold-serie traceert de mysterieuze aard van goud in oude culturen. Geen enkel ander metaal heeft zoveel symbolische betekenis als goud en geen enkele andere concrete substantie is in verband gebracht met zoveel abstracte concepten, waaronder hemelsheid, onsterfelijkheid, zuiverheid en kracht.

Het woord ‘goud’ is op elke munt in de serie geschreven in het respectieve schrift van het tijdperk en de erop weergegeven cultuur. Alle munten zijn een weerspiegeling van oude kunstschatten. Wat in het verleden van goud werd gemaakt, is nu nog steeds goud. Het eerste nummer is gewijd aan het goud van Mesopotamiëen dat dateert uit de oudheid, waar het bezit van goud geassocieerd werd met een hoge reputatie. Al het goud moest worden overgedragen aan de heersende klassen en religieuze leiders – goud was gereserveerd voor de machtigen en nog machtiger – de goden.

Op de munt staat de legendarische heerser koning Nebukadnezar II die, volgens het boek Daniël in het Oude Testament, een enorm gouden beeld oprichtte en zijn onderdanen het op gebogen knie liet aanbidden. De keerzijde van de munt toont een stierenkop uit een detail gevonden op de Gouden Lier van Ur, die in 1929 werd ontdekt op de Koninklijke Begraafplaats van Ur, gelegen in het huidige Irak. Deze fascinerende gouden munt wordt geleverd in de originele doos van de Oostenrijkse munt, inclusief echtheidscertificaat.

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte