Goud.Goud 59.207,53Zilv.Zilver 711,28Plat.Platina 30.317,30Pall.Palladium 41.960,79 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Britannia 1 troy ounce zilveren munt goud gekleurd 2022

Britannia 1 troy ounce zilveren munt goud gekleurd 2022

Britannia 1 troy ounce zilveren munt goud gekleurd 2022

59,95

De nieuwste uitgave van de wereldberoemde Britannia munt van de Britse Royal Mint is nu ook verkrijgbaar in een goud vergulde editie. De munt behoudt zijn beroemde ontwerp maar krijgt net als de 2021 editie, 4 geavanceerde nieuwe toevoegingen die opvallen zodat deze munten moeilijker na te maken zijn.

Levertijd: 1-2 weken

Slide
WAAROM GOUDVERZEKERD?

Klanten waarderen ons met een 9,4!
✓ 100% Terugkoopgarantie
 Groot assortiment baren en munten
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam!
✓ Deskundig & betrouwbaar: meer dan 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd thuis geleverd

 

Uitverkocht

Artikelnummer: ZBRIT1OZ22GILD Categorie: Tags: , ,
0000

Britannia 1 troy ounce zilveren munt goud gekleurd 2022

De nieuwste uitgave van de wereldberoemde Britannia munt van de Britse Royal Mint is nu ook verkrijgbaar in een goud gekleurde editie. De munt behoudt zijn beroemde ontwerp maar krijgt net als de 2021 editie, 4 geavanceerde nieuwe toevoegingen die opvallen zodat deze munten moeilijker na te maken zijn.

Zilveren Britannia munt

De zilveren Britannia munt is een bekende munt die wereldwijd goed verhandelbaar is. Deze munten worden per 25 stuks geleverd in een originele tube en per 500 stuks geleverd in een originele monsterbox. De zilveren Britannia munten 2021 worden verkocht onder de margeregeling. De munt beschikt over de status van wettig betaalmiddel.

Nieuwe geavanceerde toevoegingen

Zoals eerder aangegeven bevat de nieuwste uitgave van de Britannia 4 nieuwe toevoegingen die het bijna onmogelijk maken om de munt na te maken. De nieuwste functies zijn:

  • Latent Feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek
  • Surface Animation: Op de munt zijn speciale lasergravures gecreëerde micro-details zichtbaar die het visuele effect geven van golven die in beweging zijn
  • Micro-tekst: de inscriptie “DECUS ET TUTAMEN”, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.
  • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.

De munt kent een nominale waarde van £2. Op de voorzijde van de munt is Lady Britannia afgebeeld terwijl op de achterzijde een porter is weergegeven van Queen Elizabeth II. De munt is ook te bestellen als monsterbox. De zilveren Britannia werd gelanceerd de The Royal Mint in 1997. De 1 troy ounce zilveren Britannia is en van de meest populaire zilveren munten onder beleggers en verzamelaars. Oorspronkelijk werden de munten geslagen in een zuiverheid van 0,958 zilver. Echter, sinds 2013, hebben de munten een hogere zuiverheid gekregen voor zilver: .999.

Extra informatie

Diameter

Dikte

Producent

Jaar van Uitgifte

Land van Uitgifte

Gewicht

Zuiverheid