photo 1565146297503 5598c6f02d34

VS speelt met vuur door nieuwe wapendeal Taiwan

De Verenigde Staten doet alles aan om de relatie met China verder onder druk te zetten. Vandaag meldt persbureau Reuters op basis van vier bronnen dat de Verenigde Staten een wapendeal voorbereidt met Taiwan ter waarde van 2 miljard dollar.

Het zou volgens Reuters gaan om de verkoop van 108 tanks, 250 luchtafweersystemen en 1.650 antitankraketten. Het Congres zou tevens al op de hoogte zijn van de deal tussen beide landen.

Taiwan

Het zou voor het eerst sinds 2010 zijn dat de VS wapens levert aan Taiwan. Toentertijd werd een deal gesloten van 15 miljard dollar. Een wapendeal met het eiland ligt uiterst gevoelig bij China, dat Taiwan niet erkent als onafhankelijke staat maar als afvallige provincie. De VS onderhoudt ook sinds 1979 geen diplomatieke betrekkingen met het eiland.

De VS heeft in de afgelopen maanden openlijk haar steun betuigd aan Taiwan in de kwestie met China. Zo heeft de VS verschillende gevechtsschepen richting de Zuid-Chinese Zee gestuurd. Afgelopen week uitte de Chinese minister van Defensie nog kritiek op de steun van de Amerikanen. Hij stelde dat China ‘tot het eind zal vechten met iedereen die Taiwan van China probeert af te splitsen”.

Het nieuws over de nieuwe wapendeal tussen beide landen komt op een uiterst ongelukkig moment. China en de VS zijn momenteel verwikkeld in een handelsoorlog waar vooralsnog geen eind aan lijkt te komen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.