photo 1515071970049 680dbd2a2339

VS roept ambassadepersoneel op Irak direct te verlaten

Een nieuwe dag, een nieuw stap dichterbij een oorlog met Iran. Zojuist heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken haar ambassademedewerkers laten weten dat zij Irak zo spoedig mogelijk moeten verlaten. Het zou gaan om medewerkers van de ambassade en het consulaat in Erbil. Daarnaast worden ook alle visums tijdelijk opgeschort.

Oorlog Iran?

Een officiële reden voor het onmiddellijke vertrek wordt vanuit de Verenigde Staten niet gegeven. Wat wel duidelijk is, is dat de ontwikkelingen in de regio steeds meer duiden op voorbereidingen voor een oorlog met Iran.

Afgelopen week stuurde de Verenigde Staten twee vliegdekschepen naar de Straat van Hormuz, enkele dagen later gingen ook vier bommenwerpers dezelfde kant op. Tegelijkertijd verbood de Verenigde Staten ieder land om nog aluminium, staal, ijzer en koper uit Iran te importeren.

Deze week kwam daar bij dat Saudi-Arabië, een bondgenoot van de Verenigde Staten, Iran beschuldigt van het saboteren van olietankers. Ook zijn Amerikaanse troepen in Irak en Syrië onder een hoge staat van paraatheid gebracht in verband met de opgelopen spanningen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.