Goud.Goud 58.463,89Zilv.Zilver 712,48Plat.Platina 30.960,46Pall.Palladium 42.781,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

VS roept ambassadepersoneel op Irak direct te verlaten

VS roept ambassadepersoneel op Irak direct te verlaten
15 mei 2019 Bilal
photo 1515071970049 680dbd2a2339

Een nieuwe dag, een nieuw stap dichterbij een oorlog met Iran. Zojuist heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken haar ambassademedewerkers laten weten dat zij Irak zo spoedig mogelijk moeten verlaten. Het zou gaan om medewerkers van de ambassade en het consulaat in Erbil. Daarnaast worden ook alle visums tijdelijk opgeschort.

Oorlog Iran?

Een officiële reden voor het onmiddellijke vertrek wordt vanuit de Verenigde Staten niet gegeven. Wat wel duidelijk is, is dat de ontwikkelingen in de regio steeds meer duiden op voorbereidingen voor een oorlog met Iran.

Afgelopen week stuurde de Verenigde Staten twee vliegdekschepen naar de Straat van Hormuz, enkele dagen later gingen ook vier bommenwerpers dezelfde kant op. Tegelijkertijd verbood de Verenigde Staten ieder land om nog aluminium, staal, ijzer en koper uit Iran te importeren.

Deze week kwam daar bij dat Saudi-Arabië, een bondgenoot van de Verenigde Staten, Iran beschuldigt van het saboteren van olietankers. Ook zijn Amerikaanse troepen in Irak en Syrië onder een hoge staat van paraatheid gebracht in verband met de opgelopen spanningen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.