photo 1582517378602 f109b395ce40

VS beschuldigt Iran van saboteren olietankers Saudi-Arabië

Nadat de VS afgelopen week zwaar militair geschut richting de Straat van Hormuz stuurde, lijkt de volgende stap voor een oorlog met Iran in de maak. Vandaag beschuldigt de Verenigde Staten, Iran van het beschadigen van vier olietankers voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zondag liet de Verenigde Arabische Emiraten weten dat er bij de havenstad Fujairah een poging is ondernomen om een viertal olietankers te saboteren. Twee van deze olietankers zijn van Saudi-Arabische origine.

“Iran achter saboteren olietankers”

Vandaag meldt The Wall Street Journal dat anonieme Amerikaanse diplomatieke bronnen stellen dat Iran ‘waarschijnlijk’ achter de sabotage zit. Deze beschuldiging past perfect in het straatje van Mike Pompeo, die zondag Iran waarschuwde dat iedere aanval op “belangen of burgers van de Verenigde Staten zal worden beantwoord met een snelle en beslissende reactie”.

“The regime in Tehran should understand that any attacks by them or their proxies of any identity against US interests or citizens will be answered with a swift and decisive US response,”

– Mike Pompeo

Twee dagen later, heeft Iran (volgens Amerikaanse functionarissen), een roekeloze aanval uitgevoerd op olietankers in de Straat van Hormuz. Dit incident zou zomaar kunnen leiden tot een directe militaire confrontatie tussen Iran en de VS en haar regionale bondgenoten.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.