photo 1592438224739 e5fa23538578

VS en China gaan onderhandelingen hervatten

De Verenigde Staten en China gaan de onderhandelingen over een handelsakkoord hervatten. Dit is de uitkomst van een meeting afgelopen zaterdag bij de G-20 top in het Japanse Osaka tussen Trump en Xi.

“We hebben een goed gesprek gehad met de Chinese president Xi Jingping. Een heel goed gesprek zelfs”, aldus Trump na de meeting met Xi en zijn Chinese delegatie. Trump heeft de Chinezen beloofd voorlopig geen nieuwe importtarieven te zullen invoeren op Chinese producten.

Huawei

Een belangrijk onderwerp tijdens de gesprekken tussen de leiders van de VS en China was Huawei. De VS beschuldigt het bedrijf van betrokkenheid bij spionage. Huawei werd op een zwarte lijst geplaatst waardoor het Chinese techbedrijf geen onderdelen en licenties kan krijgen van Amerikaanse bedrijven.

Trump stelt na de ontmoeting met Xi dat hij de ingevoerde strafmaatregel zal heroverwegen en dat bedrijven bepaalde onderdelen zonder veiligheidsrisico weer aan Huawei mogen leveren. Deze week zal een definitief besluit volgen vanuit de VS over Huawei.

Financiële markten verheugd

De hernieuwde poging om tot een handelsakkoord te komen zorgt voor euforie op de financiele markten. Aziatische aandelen stegen meer dan 2% terwijl Europese aandelen naar een 2-maands hoogtepunt stijgen. Zo laat de Duitse DAX een stijging zien van 1,3 procent. De Franse CAC 40 stijgt met 0,8 procent terwijl de AEX de beste leerling uit de klas is met een stijging van 1,57 procent.

Amerikaanse futures wijzen eveneens op een driecijferige winst in de Dow bij opening, wat bijdroeg tot een rally in juni die het beste was sinds 1938. Dow-futures laten een stijging zien van  256 punten of 1,0%, S&P 500-futures stegen met 30 punten of 1,0%, terwijl Nasdaq 100-futures 126 punten of 1,6% hoger handelden.

De euro levert ook in ten opzichte van de dollar, de euro staat op het moment van schrijven op 1,1353 USD. Een daling van 0,14 procent.

Risicobereidheid neemt toe

Nu beleggers bereid zijn om meer risico’s te gaan nemen staan safe-haven assets zoals goud, de yen en obligaties onder druk. De goudprijs levert maandag in op de enorme winsten van afgelopen week. Een troy ounce goud noteert op het moment van schrijven $1.393, een daling van 1,1 procent.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.