Goud.Goud 59.340,63Zilv.Zilver 711,58Plat.Platina 30.286,53Pall.Palladium 42.050,98 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Verhoging importheffingen gaat vanaf vandaag in

Verhoging importheffingen gaat vanaf vandaag in
10 mei 2019 Bilal
photo 1494412552100 42e4e7a74ec6

Vanaf vandaag wordt het dreigement van Trump werkelijkheid. In een klap worden goederen die vanuit China, de VS worden ingevoerd belast met een importtarief van 25 procent. De importheffingen gelden vanaf vandaag voor goederen die de Chinese havens verlaten.

Analisten stellen dat met de importheffingen,  goederen ter waarde van 200 miljard dollar extra worden belast. Vooral consumentengoederen, zoals smartphones, kleding en speelgoed worden getroffen. De verwachting is dat de verhoging door bedrijven zal worden doorberekend aan de Amerikaanse consument. Afgelopen jaar deden bedrijven namelijk precies hetzelfde.

Ondanks de verhoging van de importheffingen wordt er nog wel onderhandeld tussen beide landen. Hierdoor is de hoop op een akkoord tussen de VS en China alsnog levend, wat we dus ook terugzien op reactie van de financiële markten.

Trump: “No need to rush”

Wat de markten wél weer angstig kan maken is de volgende tweet van president Trump.


Terwijl de financiële markten hopen op een snelle oplossing om een escalatie te voorkomen, tweet president Trump dat er “geen haast gemaakt hoeft te worden”.

Reactie China

China stelt de stap van de Amerikanen te betreuren en hard te zullen terugslaan.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.