BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.176,72Zilv.Zilver 652,79Plat.Platina 27.142,98Pall.Palladium 37.987,80 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Trump dreigt China met verhoging importtarieven

Trump dreigt China met verhoging importtarieven
6 mei 2019 Bilal
photo 1592438224739 e5fa23538578

President Trump heeft zondag een bom onder de handelsbesprekingen gezet tussen de VS en China. De president van de VS wil vrijdag de importtarieven op verschillende Chinese producten verhogen van 10 naar 25 procent.


Beide landen onderhandelen al maanden over een handelsakkoord. Trump stelt dat de onderhandelingen te lang duren en dat China gemaakte afspraken weer wil heronderhandelen. Naast de verhoging wil Trump de lijst met producten waar de importtarieven voor gelden, verder uitbreiden. Volgens Trump zou het gaan om producten die goed zijn voor exportwaarde van 325 miljard dollar.

China annuleert bezoek naar Washington

Goldman Sachs stelde vanochtend dat woensdag een belangrijke dag wordt. Een Chinese delegatie zou dan naar Washington komen om te onderhandelen over een handelsakkoord. Inmiddels hebben de Chinezen echter laten weten dat zij woensdag niet meer komen vanwege het bericht van Trump.

Financiële markten onderuit

De aankondiging van Trump heeft voor flink wat onrust gezorgd op de financiële markten. Terwijl beleggers een akkoord tussen beide landen verwachten, lijkt de handelsoorlog juist weer op te laaien.

In China leverden aandelenbeurzen flink in. De beurs in Shanghai raakte 5,8 procent kwijt en de beurs in Hong Kong leverde 3,3 procent in. Ook in Europa openen beurzen met verliezen. Zo staat de AEX op het moment van schrijven op een min van 1,5 procent. Vooral grondstoffenbedrijven staan onder druk door de handelsoorlog. Ook de olieprijs daalde vanochtend flink. Een vat Amerikaanse olie daalde met 2,3 procent naar 60,51 dollar.

Ook de futures van de S&P500 en de Nasdaq lijken flink lager te openen later op de middag maandag. De futures van de Dow Jones impliceren op een opening die 450 punten lager ligt dan vrijdag.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.