photo 1550531996 ff3dcede9477

Trump’s tweets kosten financiële markten $1,36 biljoen

Beleggers hebben waarschijnlijk niet meer bewijs nodig gehad om hen te overtuigen dat president Trump momenteel dé belangrijkste persoon is die de financiële markten kan sturen. De tweets van afgelopen zondag hebben de financiële markten miljarden gekost.

Na het bericht van Trump daalde de Chinese aandelenmarkt, tot nu toe een van de best presterende aandelenmarkten dit jaar. De aandelenmarkt noteerde de grootste eendaagse daling in 3 jaar tijd. Ook de Amerikaanse en Europese beurzen kelderden na het dreigement van Trump.

\"tweets\"

Bloomberg berekende dat elk woord in de twee tweets van Trump, beleggers $13 miljard dollar per woord heeft gekost op maandag en dinsdag. De twee berichten samen hebben een totale marktkapitalisatie van $1,36 biljoen laten vervagen.

Afhankelijk van welke analist je vraagt, waren Trump’s tweets ofwel een excuus om winsten te nemen na de rally van aandelenmarkten over de afgelopen weken. Óf heeft de daling een geldige vraag opgeworpen of de bull-markt van aandelenmarkten kan doorgaan.

Vooralsnog is het afwachten wat er vrijdag gaat gebeuren tussen China en de Verenigde Staten.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.