Goud.Goud 59.161,65Zilv.Zilver 713,59Plat.Platina 31.271,80Pall.Palladium 43.281,26 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Société Générale verkiest zilver boven goud

Société Générale verkiest zilver boven goud
8 oktober 2018 Bilal
maxresdefault

Zilver dient dit jaar niet als het kleinere broertje van goud te worden gezien. Het edelmetaal dient serieus in overweging te worden genomen door beleggers die in edelmetalen willen stappen. Dat is de visie van Société Générale in het laatst verschenen rapport van de zakenbank.

De redenering voor de visie van de zakenbank is tweeledig. Ten eerste is zilver een industrieel metaal en is de vraag vanuit de industrie belangrijk voor de ontwikkeling van de zilverprijs. De prijs van zilver beweegt mede door dit gegeven min of meer in dezelfde pas als dat van andere industriële metalen zoals koper. Dit industriële metaal is in de afgelopen maanden flink gedaald, maar Société Générale voorziet nu een omslag in de koperprijs. Wanneer de prijs van koper stijgt zal ook de prijs van zilver (dat vaak wordt gewonnen als bijproduct van andere industriële metalen) stijgen.

“We favor silver above gold. Silver is an industrial metal at the end of the day and has some use in the economy. It’s very closely linked to copper, which we see upside in. We are supportive of silver prices from here,”

– Mark Keenan – Societe Generale global commodities strategist & head of APAC research

Daarnaast haalt de zakenbank ook de goud-zilver ratio aan. Deze ratio bevindt zich momenteel op 82:1. Société Générale geeft een aanbeveling om goud in te ruilen voor zilver totdat de goud-zilver ratio het niveau van 71:1 bereikt. Voor meer informatie over de goud-zilver ratio refereren wij naar ons artikel van enkele weken geleden op Goudverzekerd.

Zilver heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. In de afgelopen zes maanden is het edelmetaal 10 procent van haar waarde verloren. Daarnaast is de prijs van het edelmetaal in de afgelopen 5 jaar met 30 procent gedaald. Wanneer je volgens Société Générale van het credo ‘buy the dip’ gebruik wilt maken dan is nu de tijd om in zilver te stappen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.