pexels photo 3911869

Saudi-Arabië: drones zijn van Iraanse afkomst

De aanval van afgelopen zaterdag op olie-installaties in Saudi-Arabië is volgens het land uitgevoerd met Iraanse wapens. Dit stelt een woordvoerder van het Saudische leger. Donald Trump dreigt inmiddels met militaire vergelding tegen Iran.

Uit voorlopig onderzoek van de Saudi’s blijkt dat de aanval is uitgevoerd met Iraanse wapens. Dit stelt kolonel Turki al-Malki, woordvoerder van het Saudische leger dat vecht in Jemen tegen de Houthi’s.

Ondanks dat de Houthi’s de aanval hebben opgeëist, komt volgens Saudi-Arabië de aanval niet uit het buurland. Volgens voorlopig onderzoek komen de drones uit het noorden waarbij voornamelijk Iran als hoofdverdachte is aangemerkt.

Locked & Loaded

President Donald Trump heeft ondertussen al gedreigd met militaire vergeling, maar wacht op een officiële reactie vanuit Saudi-Arabië. Iran ontkent ondertussen in alle toonaarden dat het ook maar iets te maken heeft met de aanval.

Ondanks dat Trump afgelopen week de belangrijkste Iran-havik (John Bolton) heeft ontslagen, neemt de kans op een militaire confrontatie tussen de VS en Iran toe. Als blijkt dat het Iran inderdaad achter de aanval zit, dan is de kans op oorlog bijzonder groot.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.