Goud.Goud 47.842,49Zilv.Zilver 621,71Plat.Platina 26.010,69Pall.Palladium 57.698,09 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Saudi-Arabië: drones zijn van Iraanse afkomst

Saudi-Arabië: drones zijn van Iraanse afkomst
17 september 2019 Bilal Chairi
Saudi-Arabië

De aanval van afgelopen zaterdag op olie-installaties in Saudi-Arabië is volgens het land uitgevoerd met Iraanse wapens. Dit stelt een woordvoerder van het Saudische leger. Donald Trump dreigt inmiddels met militaire vergelding tegen Iran.

Uit voorlopig onderzoek van de Saudis blijkt dat de aanval is uitgevoerd met Iraanse wapens. Dit stelt kolonel Turki al-Malki, woordvoerder van het Saudische leger dat vecht in Jemen tegen de Houthi’s.

Ondanks dat de Houthi’s de aanval hebben opgeeist, komt volgens Saudi-Arabie de aanval niet uit het buurland. Volgens voorlopig onderzoek komen de drones uit het noorden waarbij voornamelijk Iran als hoofdverdachte is aangemerkt.

Locked & Loaded

President Donald Trump heeft ondertussen al gedreigd met militaire vergeling, maar wacht op een officiële reactie vanuit Saudi-Arabië. Iran ontkent ondertussen in alle toonaarden dat het ook maar iets te maken heeft met de aanval.

Ondanks dat Trump afgelopen week de belangrijkste Iran-havik (John Bolton) heeft ontslagen, neemt de kans op een militaire confrontatie tussen de VS en Iran toe. Als blijkt dat het Iran inderdaad achter de aanval zit, dan is de kans op oorlog bijzonder groot.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 260 reviews.