BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.161,09Zilv.Zilver 653,40Plat.Platina 27.144,21Pall.Palladium 37.927,45 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Rusland & Zuid-Afrika ondertekenen samenwerkingsprogramma

Rusland & Zuid-Afrika ondertekenen samenwerkingsprogramma
26 november 2018 Bilal
platina harkot umicore asetelma scaled

Rusland & Zuid-Afrika hebben een samenwerkingsprogramma voor de exploratie, productie en verwerking van platina getekend tot 2025.

Beide landen beschikken over ’s werelds grootste reserves wanneer het aankomt op goud, zilver, platina, palladium, uranium en andere waardevolle en strategische metalen. Het samenwerkingsprogramma stelt beide landen in staat om hun positie in de edelmetaalmarkt verder te versterken.

De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Lindiwe Sisulu, is afgelopen week afgereisd naar Moskou. Daar heeft zij met haar Russische collega Sergei Lavrov het 15e jaarlijkse intergouvernementeel Comité voor handel en economische samenwerking tussen beide landen bijgewoond. Tijdens dit comité is een route uitgestippeld voor toekomstige gezamenlijke projecten met betrekking tot de exploratie, winning en verwerking van edelmetalen tot het jaar 2025. 

Platina & Palladium

In 2017 produceerde Zuid-Afrika maar liefst 140 ton platina, gevolgd door Rusland met een productie van 21 ton. In hetzelfde jaar, produceerde de rest van de wereld gezamenlijk 34,9 ton. Wat inhoudt dat de gezamenlijke productie van beide landen goed is voor 82 procent van de totale wereldproductie.

De controle van de palladiummarkt door beide landen is even indrukwekkend. In 2017 produceerde Rusland 81 ton palladium, gevolgd door 78 ton geproduceerd in Zuid-Afrika. Op een totale wereldwijde productie van 211,4 ton zijn beide landen goed voor 75 procent van de mondiale productie.

De overeenkomst volgt na een sterk jaar voor palladium. Sinds juli is de palladiumprijs gestegen met 30 procent. Daarnaast is de prijs in het afgelopen decennium gestegen met ruim 80 procent. Gezien de stijging van palladium verwachten analisten dat ook platina in de komende twee jaar zal aanhaken bij de prijsstijging. Beide edelmetalen worden veelvuldig gebruikt in katalysatoren, om zo de uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren. Daarnaast worden ze ook veelvuldig gebruikt in sieraden en geneeskunde.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.