Quotes

Filter

Categorieën
Categorieën
Toon meer
Archieven
Selecteer jaar

Filter

Categorieën
Categorieën
Toon meer
Archieven
Selecteer jaar
1 artikel gevonden
NieuwsArtikelen

Primeur: Griekenland leent tegen een negatieve rente

Voor het eerst is Griekenland toegetreden tot de landen die lenen tegen een negatieve rente, waarbij investeerders betalen om geld uit te lenen. De Grieken krijgen voor een lening van drie maanden, een negatieve rente van -0,02 procent. Woensdag haalde Athene 487,5 miljoen euro op met een kortetermijnlening.

De negatieve rente voor de Grieken is een behoorlijk verschil met de situatie van het land enkele jaren geleden. In 2010 werd Griekenland nog van een faillissement gered door ingrijpen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en Europese landen.

Door de onzekere economische tijden is de vraag naar overheidsobligaties groot. Hierdoor profiteren ook de Grieken van deze vraag en krijgen zij een dergelijke rente.

NieuwsArtikelen

Lunar Pig 1/2 troy ounce gouden munt 2019

Lunar Pig 1/2 troy ounce gouden munt 2019

De nieuwste munt uit het huis van de Australische Perth Mint, de Lunar Pig 1/2 troy ounce gouden munt 2019. Het nieuwste dier dat afgebeeld is op de Lunar serie van de Perth Mint is het varken. Dit als eerbetoon aan het Chinese nieuwjaar. De serie is erg populair vanwege de afbeeldingen waarop het Chinese dier van het jaar te zichtbaar is. In 2018 was dit nog de Hond.

De huidige Lunar II series die in 2008 is begonnen is dit jaar toe aan zijn laatste dier uit het Chinese dierenriem. De Lunar II series begon in 2008 en zal in 2019 eindigen met het jaar van het varken.

Op de voorzijde van de munt is een varken afgebeeld en het Chinese teken van het varken. Op de achterzijde is een portret afgebeeld van Queen Elizabeth II uit 1998. 

NieuwsArtikelen

Financiële agenda: Franse én Britse verkiezingen

Europese aandelen noteren vandaag allemaal rode cijfers na een 4-daagse paasvakantie. Aziatische aandelen stonden vanochtend eveneens onder druk door de aanhoudende crash van ijzererts. Ook de Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening. De Britse premier Theresa May zorgde voor een extra verrassing in deze verkorte week door vervroegde verkiezingen aan te kondigen.

Op 8 juni moeten de Britten weer naar de stembus. De volgende parlementsverkiezingen stonden gepland voor 2020. Theresa May probeert met vervroegde verkiezingen een groter mandaat binnen te halen voor de Brexit onderhandelingen. Het Britse pond tuimelde direct na de bekendmaking van het nieuws. Ondertussen is de munt weer wat hersteld maar noteert deze alsnog een daling van -1,19% op het moment van schrijven. De Engelse aandelenbeurs, de FTSE 100, daalde 1,3% na bekendmaking van het nieuws. De grootste daling sinds januari van dit jaar. De bredere, meer op het binnenland gerichte index, de FTSE 250, daalde minder hard.

Ook de Stoxx Europe 600 Index daalde tot het laagste niveau in ongeveer 3 weken tijd. In aanloop naar de Franse verkiezingen aanstaand weekend is de onzekerheid in Europa weer flink toegenomen. Daarnaast lijden Europese beurzen ook onder de verkoopgolf uit Azië van vannacht.

IJzererts

De katalysator voor de verkoopgolf uit Azië is volledig te wijten aan de prestaties van de commodity ijzererts. Het industriële metaal daalde met -5%. Sinds het hoogtepunt van februari dit jaar heeft de grondstof al 32% van zijn waarde verloren. De crash van ijzererts heeft te maken met de sterke stijging die werd ingezet in 2016. Een ton ijzererts steeg in 2016 met 80% en in het begin van 2017 steeg de prijs nog een met 25%. Eind februari werd de hoogste prijspeil bereikt in meer dan 3 jaar tijd.

Door de sterke daling van ijzererts maken analisten zich zorgen over de aanhoudende toename in het aanbod in zowel Australië en Brazilië. Daarnaast heeft China een gigantische berg aan ijzerertsvoorraad die is opgelopen naar meer dan 130 miljoen ton, het hoogste cijfer sinds 2004.

Weekvooruitzicht

Deze week zal vooral in het teken staan van de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. In Europa zullen de ogen voornamelijk gericht zijn op de eerste verkiezingsronde van aanstaande zondag. De peilingen laten zien dat vier kandidaten in de race zijn voor de tweede ronde, met kandidaten uit extreem links àls extreem rechts.

Door de onzekerheid rondom de Franse presidentsverkiezingen zagen we de spread van de volatiliteit tussen de euro en dollar stijgen tot een recordhoogte van 6,35%. Het hoogste punt sinds de financiële crisis van 2008 en de val van Lehman. Indien Le Pen óf Mélenchon als winnaar uit de bus komt van de Franse verkiezingen, is het risico op nog meer onrust niet uit te sluiten.

NieuwsArtikelen

Explosieve stijging Turkse goudimport

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep alle Turken in december op om hun buitenlandse valuta om te wisselen voor Turkse lira’s of goud. Volgens de meest recente cijfers van Borsa Istanbul hebben enorm veel mensen gehoor gegeven aan deze oproep. De Turkse goudimport is in de maand december explosief gestegen.

De goudimport in de december 2016 steeg ten opzichte van december 2015 met 688 procent; 36,7 ton ten opzichte van 4,65 ton een jaar eerder. Over heel 2016 bedroeg de totale goudimport 106,19 ton, eveneens een stijging van 118 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Oproep Erdogan

Afgelopen maand heeft afgelopen maand de Turkse bevolking opgeroepen om hun buitenlandse valuta om te wisselen in Turkse Lira of goud. Reden hiervoor was om de koers van de Turkse Lira te herstellen. De munt is afgelopen jaar door de onrust in Turkije 17% van haar waarde verloren.

Populair

Goud is in Turkije ontzettend populair. Zo stelt de World Gold Council dat het land gemiddeld gezien 181 ton per jaar importeerde over de afgelopen 10 jaar. Hiermee is Turkije het vierde grootste goudconsumerende land ter wereld. Daarnaast schat de World Gold Council dat Turkse huishoudens in totaal 3.500 ton aan ‘under-the-pillow’ goud bezitten. Goud wat niet staat geregistreerd en wordt gekocht voornamelijk bedoeld als bruidsschat tijdens bruiloften.

Artikelen

Juncker beveelt Europese landen: houd geen referenda meer

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Junker, roept Europese landen op om geen referenda meer te houden. De reden om de wanhopige schreef? De voorzitter is doodsbang voor een exodus van Europese landen, ondanks dat hij weet dat Europeanen genoeg hebben van Europa en de bemoeizucht vanuit Brussel.

Juncker heeft zijn wanhopige pleidooi gedaan nadat Norbert Hofer, die op dit moment nog steeds verwikkeld is in een verkiezingsstrijd in Oostenrijk, heeft gesteld dat hij een referendum gaat houden om de banden met de Europese Unie te verbreken.

“We can’t deny or take away the people of Europe’s right to express their views. Regarding referenda on EU membership, I think it is not wise to organise this kind of debate, not only because I might be concerned about the final result but because this will pile more controversy onto the huge number already present at the heart of the EU.”

– Jean-Claude Juncker

Verdeeldheid binnen de EU

De voorzitter van de Europese Commissie stelt dat het bestaan van de EU niet in twijfel mag worden getrokken. Wel erkende hij ‘een gebrek aan liefde’ te voelen onder de miljoenen Europeanen.

De opmerkingen van Juncker is de laatste tussen vele verschillende visies over hoe het verder moet met de Europese Unie en de eurozone. Er is momenteel diepe verdeeldheid in het hart van de EU over hoe om te gaan met het project Europa. Het besluit van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten heeft deze verdeeldheid alleen maar verder vergroot.

Met in de komende maanden verkiezingen voor de boeg in Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk én Duitsland, kan de macht van Europa én Juncker nog verder afbrokkelen. De angst van de elite en de realiteit dat de gewone burger ontevreden is om telkens nieuwe wetten en regels opgedwongen te krijgen zorgt niet voor reflectie bij Juncker. De Europese Unie ís er en zal er ook blijven en zelfs nóg meer bevoegdheden krijgen als het aan generaal Juncker ligt. Zelfs als democratische middelen zoals referenda daar voor moeten wijken.

AnalyseArtikelen

De Amerikaanse verkiezingen & de 2e coronagolf

Terwijl de goudprijs in de afgelopen weken zijn consolidatie afrondt, slaat de sector alarm. In de afgelopen maanden is de vraag naar het edelmetaal ontzettend gestegen, terwijl het aanbod achter blijft.

Het fenomeen Peak Gold is vaker belicht hier door onze analisten. Daarnaast zagen we tijdens de eerste corona-golf in maart acute leveringsproblemen ontstaan. Raffinaderijen gingen op slot, de beurshandel werd meerdere malen stilgelegd, en de premies schoten omhoog.

Na jaren van desinvesteren en het hoofd boven water houden voor mijnbouwbedrijven is gebleken dat de sector duidelijk niet is opgewassen tegen een nieuwe grote vraag vanuit de markt. De goudreserves en het aantal ton goud dat gewonnen wordt slinkt al jaren en er wordt steeds minder nieuw goud gedolven.

Deze ontwikkeling, gepaard met 2 belangrijke ontwikkelingen, kan de komende tijd voor de nodige problemen gaan zorgen. Het eerste probleem is de tweede coronagolf dat momenteel de wereld in een nieuwe houdgreep heeft. Diverse landen hebben nieuwe maatregelen aangekondigd die in sommige gevallen veel verder gaan dan de maatregelen die genomen zijn tijdens de eerste golf.

Deze maatregelen zullen ongetwijfeld hun effect hebben op de prijs en beschikbaarheid van fysiek goud aangezien elke link in de Supply Chain door deze nieuwe maatregelen direct wordt geraakt zoals hieronder is afgebeeld:

 

 

De tweede belangrijke ontwikkeling is de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vandaag en de eventuele nasleep hiervan. Wordt het Trump, of toch Biden? Óf een verhaal zonder duidelijke winnaar waardoor de chaos alleen maar groter zal worden.

Deze 3 mogelijke scenario’s spreken allemaal in het voordeel van goud. Zo heeft Goldman Sachs aan haar cliënten laten weten dat een eventuele overwinning van Biden positief is voor de prijsontwikkeling van edelmetalen. Volgens de zakenbank zal de dollar namelijk gaan dalen en zullen de goud- en zilverprijzen stijgen. Goldman Sachs adviseert vooral om naar zilver te kijken aangezien dit edelmetaal volgens de bank een groter rendement kan opleveren dan goud.

Naast het Biden-scenario kan een overwinning van Trump ook positief uitpakken voor de prijsontwikkeling van edelmetalen. Er zal ongetwijfeld de nodige onrust ontstaan mocht Trump herkozen worden. De huidige protesten van BLM & Antifa-achtige groeperingen zullen toenemen. 

De veiligheidsdiensten staan volgens diverse berichten paraat om hier adequaat op te reageren. Deze onrust, gepaard met een tweede corona-golf in de Verenigde Staten én een nieuwe stimuleringsronde, zullen de vraag naar edelmetalen alleen maar verder doen toenemen.

De prijzen van zowel goud als zilver noteren sinds het dieptepunt op 23 september enkele procenten hoger en lijken hiermee een consolidatie af te ronden. Dit op een moment dat de wereld op politiek en economisch gebied in brand staat. 

NieuwsArtikelen

Goud ETF-aanhoudingen naar nieuw record

De interesse in goud-gerelateerde ETF’s steeg in september met 68,1 ton. Hiermee is er momenteel meer dan 1.000 ton goud dat wordt aangehouden in goud-gerelateerde ETF’s. Een nieuw record.

In september daalde de goudprijs scherp. Met een daling van 3,6 procent kende het edelmetaal zelfs een van de sterkste dalingen van de afgelopen vier jaar. In een nieuw verschenen rapport relativeert de World Gold Council deze daling. De goudprijs steeg namelijk tussen maart en juni met 22 procent, en bereikte in augustus een nieuw all-time high.

Wanneer de prijs in een dergelijk kort tijdsbestek zo hard omhoog gaat, is het niet meer dan normaal dat de stijging op een gegeven moment een pauze inlast of zelfs daalt, aldus de World Gold Council. Daarnaast veerde in diezelfde periode de Amerikaanse dollar op met 4 procent. Wat vaak betekent dat de goudprijs een omgekeerde weg bewandelt.

De daling van de goudprijs zorgde niet voor een daling in de interesse naar goud zoals blijkt uit de meest recente cijfers. De vraag naar goud bleef namelijk groot. Zo ook in de Verenigde Staten. Daar was de vraag goed voor 34,6 ton aan goud-gerelateerde ETF’s. Europese fondsen zagen een instroom van 26 ton aan goud.

Wat vooral opvalt is de vraag vanuit Azië. Uit de gegevens van het rapport blijkt namelijk dat de investeringsvraag vanuit de Aziatische markt 7 ton bedroeg. Een kleine hoeveelheid in vergelijking met andere markten. Desondanks is dit cijfer belangrijk omdat Azië traditioneel gezien de voorkeur geeft aan fysiek goud in plaats van goud ETF’s.

ArtikelenNieuws
photo 1554672723 b208dc85134f

Goldman Sachs: dump de dollar, koop zilver

Beleggers doen er goed aan om de Amerikaanse dollar te dumpen en zilver te kopen vòòr de verkiezingen. Dit stelt Goldman Sachs in een tweetal nieuw verschenen rapporten.

Er is volgens de zakenbank een groeiend risico dat de Amerikaanse dollar zal dalen naar het dieptepunt van 2018. Vooral wanneer de Democratische kandidaat Joe Biden zijn voorsprong blijft uitbreiden zoals nu blijkt uit diverse peilingen. Goldman Sachs stelt dat de risico voor een lage dollar zeer groot is. Het enige wat een dergelijk scenario kan voorkomen is een overwinning van Trump in combinatie met een vertraging van het aantal covid-19 besmettingen.

Zwakke Amerikaanse dollar

Een zwakkere Amerikaanse dollar pakt positief uit voor de prijsontwikkeling van goud, zilver, platina en palladium. In oktober hebben edelmetalen moeite gehad om nieuwe winsten te boeken na een opmars van diezelfde dollar.

Joe Biden

De huidige voorsprong die Biden heeft in diverse peilingen verkleint, volgens Goldman Sachs, de kans op een betwiste verkiezingsuitslag. “De ruime marge in de huidige peilingen verkleint het risico van een vertraagde verkiezingsuitslag, en het vooruitzicht op doorbraken in vaccins op korte termijn kan een achtervang zijn voor risicovolle activa”, aldus Goldman Sachs.

Advies: short de dollar en koop zilver

Het advies van Goldman Sachs liegt er dan ook niet om; ga short op de Amerikaanse dollar. Daarnaast benadrukt Goldman Analist Mikhail Sprogis om zilver te kopen, omdat het edelmetaal een “duidelijke begunstigde” is van een wereldwijde beweging richting zonne-energie.

Volgens de analist staan ons in de komende maanden verrassingen te wachten met betrekking tot een steeds grotere vraag naar zonne-energie. Iets waar de zilvermarkt van kan gaan profiteren. Eerder sloot dezelfde Goldman Sachs nog een long zilver-trade nadat de zilverprijs sinds maart van dit jaar met ruim 50 procent steeg. 

Goldman Sachs benadrukt dat 18 procent van de industriële vraag naar zilver momenteel afkomstig is uit de zonne-energie markt. Het meest bescheiden scenario volgens de zakenbank is dat de wereldwijde vraag naar zonnepanelen tussen 2019 en 2023 zal stijgen met 50 procent.

De “opwaartse zonne-verrassing” zoals Goldman Sachs stelt verwijst onder andere naar de vraag vanuit de VS en China. Beide landen hebben plannen om hun zonne-installaties flink uit te breiden. Ook zou het plan van Joe Biden om de komende vijf jaar 500 miljoen nieuwe zonnepanelen te plaatsen in de VS, zorgen voor een stijging van 15 procent in wereldwijde zonne-installaties.

Goldman Sachs zet op basis van bovengenoemde uiteenzetting een nieuw koersdoel voor zilver van $30 per troy ounce.

NieuwsArtikelen
lunar series III ox

De 2021 Lunar III Series munten zijn gearriveerd!

De nieuwste uitgave uit de populaire Lunar III Series van de Perth Mint is uitgebracht. De munten die elk jaar een ander dier uit het Chinese dierenriem bevatten zullen in 2021 het jaar van de Os vieren.

De Lunar serie heeft als thema de Chinese jaartelling. Elk jaar wordt het dier dat dat jaar volgens de Chinese dierenriem aan de beurt is, in het zonnetje gezet op de munten van de Australische Perth Mint. Het jaar 2021 staat in het teken van de Os.

De Lunar Series III bestaat uit diverse zilveren en gouden munt in verschillende varianten. Op de voorzijde van de munt zien we bij de zilveren editie een os met een jong. Dit jaar is voor de gouden munten een ander design gekozen dan voor de zilveren. Op de gouden editie van de munten is slechts één grote Os te zien. Op de achterzijde van de munt zien we het gebruikelijke portret van Queen Elizabeth.

De munten uit de Lunar III Series zijn bij Goudverzekerd te bestellen in de volgende gewichten. De gouden munten zijn te bestellen in de 1 troy ounce uitgave en de 1/2 troy ounce uitgave. De zilveren editie is beschikbaar in een 1 kilo, 5 troy ounce, 2 troy ounce en de 1 troy ounce editie.

De munten worden geslagen door de Australische Perth Mint en bevatten allemaal .9999 puur zilver of goud.

NieuwsArtikelen
pexels photo 947457

Centrale banken gaan weer voor goud. U ook?

Meer centrale banken zijn voornemens om dit jaar goud te kopen. Na een recordjaar in 2018 en 2019 is de koopwoede van centrale banken nog niet gestild. 

Het belangrijkste argument die centrale banken aanhalen is de angst voor een nieuwe financiële crisis. Zo blijkt uit het rapport van de World Gold Council. Uit de enquête blijkt dat 20% van de centrale banken stellen dat zij hun goudaankopen de komende 12 maanden zullen opvoeren. Een jaar geleden stelde nog slechts 8 procent van de Centrale banken dat zij overwegen om extra fysiek goud te kopen.

Recordjaar 2018

In 2018 kochten centrale banken in totaal 651,5 ton aan goud. Dit was de grootste jaarlijkse aankoop van centrale banken sinds het jaar 1971, hetzelfde jaar waarin de Amerikaanse dollar van goud werd ontkoppeld; het einde van de zogenaamde goudstandaard.

Over het algemeen dacht driekwart van alle centrale banken die op de enquete hebben gereageerd dat de wereldwijde goudvoorraad bij centrale banken zal toenemen. De renenen om deel te nemen aan deze goudkoorts zijn legio, maar de lage rente en de vrees voor een nieuwe financiële crisis zijn het belangrijkst volgens de World Gold Council.

De huidige inspanningen van verschillende regeringen om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen, hebben economieën hard geraakt. Deze malaise kan makkelijk resulteren in een nieuwe financiële crisis mocht de economie niet snel weer op gang komen.

Negatieve rente positief voor goud

Bovenaan de lijst van redenen om goud te kopen volgens centrale banken zijn de “aanhoudend lage tot negatieve rendementen op schulden van landen”. Negatieve rentetarieven zorgen er voor dat beleggers minder geld toekijken dan de prijs die ze voor waardepapier betalen. Zes van de 10 respondenten gaven aan dat dit dé belangrijkste reden is voor centrale banken om goud te kopen.

Vraag van centrale banken zal prijs opdrijven

Centrale banken kopen vaak goud wanneer zij de kans zien om het edelmetaal tegen een goede prijs te verkrijgen. In de praktijk betekent dat dat ze er waarschijnlijk voor kiezen om het edelmetaal te kopen tijdens dips in de prijs. Dit houdt volgens Forbes in dat de markt op de lange termijn geen enorme dalingen zal laten zien.

NieuwsArtikelen
photo 1586974710160 55f48f417990

Goudprijs doorbreekt prijs van $1.800 per ounce

Voor het eerst sinds 2011 hebben de goud futures begin deze maand de grens van $1.800 per troy ounce doorbroken.

Sinds het dieptepunt van de coronacrisis in maart is de goudprijs bezig aan een bijzondere opmars. Goud als belegging noteerde in het afgelopen kwartaal een van de beste resultaten ooit door ruim 13 procent te stijgen. Hiermee is dit het zevende kwartaal op rij dat goud een kwartaal afsluit met winst. De laatste keer dat goud zo lang steeg was in 2019 toen het de hoogste prijs ooit noteerde: $1.920 per troy ounce.

Niet lang na het doorbreken van de grens van $1.800 per troy ounce daalde de goudprijs weer onder deze grens. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs $1778 per troy ounce.

$1.800 belangrijk psychologische grens

De grens van $1.800 wordt in de goudwereld als belangrijk psychologische grens aangemerkt. Te meer omdat goud al maandenlang de grens van $1.800 heeft proberen te doorbreken.

Volgens verschillende analisten en zakenbanken zoals Bank of America Meryll Lynch maakt een doorbraak van de grens van $1.800 per troy ounce, de weg vrij voor een aanval op de recordprijs van goud in 2011: $1.921 per troy ounce.

Schuldenberg en stimulering positief voor ontwikkeling goudprijs

Vanwege de enorme stimuleringsprogramma’s door centrale banken en de groeiende schuldenbergen is de vraag naar veilige activa in de afgelopen tijd toegenomen. Beleggers blijven massaal goud hamsteren middels goud-ETF’s en door fysiek goud te kopen. Aanhoudingen in goud-ETF fondsen staan op een all-time high.

Hoewel de goudprijs nooit in een rechte lijn omhoog is gegaan heeft deze in de loop der tijd altijd de devaluatie van flat-valuta’s gecompenseerd.

AnalyseArtikelen

ECB overweegt een ‘bad bank’ voor alle slechte leningen

De ECB overweegt volgens persbureau Reuters om een nieuwe ‘bad bank’ op te tuigen om daar alle slechte Europese leningen in onder te brengen.

Met de aanhoudend historisch lage rentestanden en de effecten van de coronacrisis op de economie is de vraag wat voor beleidsopties er nog zijn voor centrale banken. De tools die centrale banken kunnen en willen inzetten worden steeds rigozeur. 

Slechte leningen verkopen

Europese banken zouden volgens het voorstel honderden miljarden euro’s aan slechte leningen kunnen verkopen aan deze bad bank. Hiermee kunnen de banken hun balansen opschonen, om zo minder kredietrisico te lopen.

Het aandeel van slechte leningen op Europese bankbalansen is in de afgelopen maanden bijzonder hard gestegen. Eind 2019 bedroeg de totale som van slechte leningen ondergebracht bij Europese banken nog € 500 miljard. De verwachting is dat dit bedrag door de coronacrisis zal oplopen tot meer dan €1.000.

Grootste economische crisis sinds WOII

De vooruitzichten en prognoses over de gevolgen van de corona-pandemie zijn nogal somber. Zo voorspellen zowel de DNB, de OESO, de Wereldbank en het IMF de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd hebben zowel consumenten als bedrijven door de lage rente in de afgelopen jaren veel geld geleend. Wanneer deze groepen in de problemen komen kan het aantal wanbetalingen stijgen met een groot sneeuwbaleffect voor Europese banken.

Het plan van één Europese ‘bad bank’ is vaker ter sprake gekomen. Nu verschillende landen en sectoren hard worden geraakt lijkt de urgentie vanuit Brussel om dit plan serieus te overwegen groter dan ooit.

De verwachte toename van zowel de werkloosheid als faillissementen zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het kredietrisico bij banken zal oplopen. De vrees dat banken daardoor minder kredieten zullen uitkeren zorgt voor een neerwaartse spiraal van de economie. Vanuit diverse kredietverstrekkers en klanten ontvangen wij berichten dat er momenteel al een nieuw acceptatiebeleid is doorgevoerd waarbij klanten die werkzaam zijn in sectoren die hard zullen zijn geraakt door de coronacrisis direct worden geweigerd voor een nieuw krediet.

Het probleem van slechte leningen is op dit moment vooral een probleem in Zuid-Europese landen. In het verleden hebben we hier uitvoerig bij stilgestaan bij voornamelijk de situatie in Italië. Tevens een van de hardst getroffen gebieden in Europa.

De belangrijkste vraag die beantwoord zal moeten worden is wie eventueel zal moeten opdraaien voor de verliezen die gekoppeld zijn aan de slechte leningen. Zijn dit centrale banken van de landen waar de leningen uit afkomstig zijn, is dit de Europese centrale bank, de overheden, of wellicht toch de burgers?

Laat ons u helpen

Wat kunnen we voor u betekenen?

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.