BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Palladium voor het eerst sinds 2002 duurder dan goud

Palladium voor het eerst sinds 2002 duurder dan goud
6 december 2018 Bilal
1oz palladium aligned 2 1

Voor het eerst sinds 2002 is de prijs van palladium gestegen boven de goudprijs. Woensdag bereikte de palladiumprijs een stand van 1251 dollar per troy ounce. De goudprijs noteert op het moment van schrijven een prijs van 1243 dollar per troy ounce.

De stijging van palladium wordt vooral toegedicht aan de groei van het gebruik van het edelmetaal in katalysatoren van auto’s. Doordat de dieselauto in het verdomhoekje zit en de benzineauto meer in trek is, is de vraag naar palladium gestegen. Strengere emissie-eisen in verschillende landen waaronder China zorgen voor een groeiende vraag naar palladium. Daarnaast wordt het edelmetaal ook gebruikt in batterijen voor elektrische auto’s en hybride aangedreven voertuigen.

palladiumTegelijkertijd is het aanbod ook gering. De twee meest producerende landen, Rusland en Zuid-Afrika, kunnen de vraag nauwelijks bijbenen. Metal Focus heeft dit jaar al aangegeven dat er in de toekomst een substantieel tekort zal zijn voor palladium.

Hoelang palladium de ‘koning’ van de edelmetalen blijft is even afwachten. Indien de goudprijs de grens van 1250 dollar beslecht dan is een uitbraak aanstaande. Daarnaast verwachten verschillende banken, waaronder Commerzbank en Bank of America Merrill Lynch, dat edelmetalen – met name goud en zilver – in 2019 zullen stijgen door een afzwakkende dollar.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.