Goud.Goud 47.903,68Zilv.Zilver 616,47Plat.Platina 25.972,77Pall.Palladium 57.194,39 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Nieuwe sancties VS tegen China gaan maandag in

Nieuwe sancties VS tegen China gaan maandag in
18 september 2018 Bilal Chairi
importheffingen

President Trump van de VS kondigde maandagnacht zoals verwacht nieuwe importheffingen aan op producten uit China. Op de lijst van goederen staan ruim 6000 Chinese producten, waaronder elektronische apparaten, meubels, bouwmateriaal én vis.

In combinatie met de reeds ingevoerde sancties van de VS gaat het om ongeveer 50 procent van de totale Chinese import in de VS, goed voor een waarde van 250 miljard. De nieuwe sancties gaan maandag in volgens het bericht van het Witte Huis. In eerste instantie komt er een heffing van 10 procent, deze zal worden verhoogd naar 25 procent vanaf januari 2019.

VS

Reactie China

China heeft direct gewaarschuwd dat het met tegenmaatregelen zal komen, gelijktijdig met de maatregelen van de Verenigde Staten. Precieze details over de Chinese reactie ontbreken op dit moment. Wel heeft Peking aangekondigd importheffingen in te voeren op in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten.

Trump heeft gedreigd dat hij in het geval van een reactie vanuit China ‘fase 3’ zal lanceren van het conflict met nog veel verdergaande sancties. Hij beschuldigt China van oneerlijke concurrentie en diefstal van Amerikaanse technologie.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 260 reviews.