photo 1592438224739 e5fa23538578

Nieuwe ongekend zware sancties tegen China

President Trump komt waarschijnlijk vandaag met nieuwe aanvullende en ongekend zware sancties tegen China. The Wall Street Journal en The Washington Post melden dat het gaat om 200 miljard dollar aan nieuwe importheffingen.

Trump is van plan om tarieven van 10 procent te gaan hanteren op producten die van China naar de VS worden verscheept. De 10 procent is minder dan de 25 procent die eerder werd genoemd, echter zal de 10 procent een veel groter aantal van producten beslaan. Onder andere huishoudelijke apparaten, elektronica en speelgoed vallen ook onder de sancties. Naar verluidt zal de helft van alle producten die vanuit China naar de VS worden geëxporteerd te maken krijgen met de nieuwe sancties.

Voor het weekend liet Trump al weten dat hij van plan is om zwaardere sancties op te leggen aan China. Het Witte Huis wil vooralsnog niet reageren op de berichten in de media.

Handelsgesprekken mislukt

In de afgelopen weken zijn er pogingen ondernomen door afgevaardigden van beide landen om de handelsoorlog te stoppen. Deze onderhandelingen zijn vooralsnog op niets uitgelopen.

Naast de invoerheffingen van 200 miljard dreigt Trump ook nog eens met een extra heffing van 267 miljard dollar op Chinese producten. Indien Trump daadwerkelijk doorzet dan dreigt vrijwel de totale export van China naar de VS onder de sancties te vallen.

Trump heeft op Twitter zichzelf reeds als winnaar van de handelsoorlog verklaard aangezien de aandelenmarkt in de VS op dit moment beter presteert dan de aandelenmarkt van China. Deze gaat zwaar gebukt onder de sancties en slechte economische macrocijfers. The Shanghai Composite Index daalde tot het laagste punt sinds 2013. Peking heeft overigens laten weten direct met vergeldingsacties te zullen komen tegen de maatregelen van Trump.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.