Goud.Goud 58.713,71Zilv.Zilver 730,37Plat.Platina 30.526,24Pall.Palladium 40.511,81 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Mnuchin belt met banken om paniek te voorkomen

Mnuchin belt met banken om paniek te voorkomen
24 december 2018 Bilal
photo 1584447128309 b66b7a4d1b63

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, heeft zondag telefoongesprekken gevoerd met zes van de grootste Amerikaanse banken. Mnuchin hoopt zo de paniek met betrekking tot de shutdown te kalmeren.

Mnuchin belde zondag met de bazen van Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo. De banken verzekerden de minister dat zij genoeg geld in kas hebben voor bedrijven en consumenten.

Shutdown

Het Congres en president Trump zijn het afgelopen vrijdag niet eens geworden over een nieuwe begroting. Zo eiste Trump dat het Congres zou stemmen voor een financiering van de muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Democraten weigerden waardoor een deel van de Amerikaanse overheid nu dicht is.

Door de shutdown zijn ongeveer 850.000 ambtenaren naar huis gestuurd en krijgen zij geen salaris. De shutdown komt op een akelig moment aangezien er al veel paniek was op de financiële markten vanwege de prestaties van de aandelenbeurzen.

Tijdens de telefoongesprekken van Mnuchin met de CEO’s van de grootste banken van de Amerika zullen ook ongetwijfeld de forse koersschommelingen aan bod zijn gekomen. Vandaag wordt verder overlegd in een speciale werkgroep van president Trump voor financiële markten, waarvan Steven Mnuchin voorzitter is. Daarnaast zitten er ook bestuurders van de Fed en de SEC in de werkgroep.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.