photo 1584447128309 b66b7a4d1b63

Mnuchin belt met banken om paniek te voorkomen

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, heeft zondag telefoongesprekken gevoerd met zes van de grootste Amerikaanse banken. Mnuchin hoopt zo de paniek met betrekking tot de shutdown te kalmeren.

Mnuchin belde zondag met de bazen van Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo. De banken verzekerden de minister dat zij genoeg geld in kas hebben voor bedrijven en consumenten.

Shutdown

Het Congres en president Trump zijn het afgelopen vrijdag niet eens geworden over een nieuwe begroting. Zo eiste Trump dat het Congres zou stemmen voor een financiering van de muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Democraten weigerden waardoor een deel van de Amerikaanse overheid nu dicht is.

Door de shutdown zijn ongeveer 850.000 ambtenaren naar huis gestuurd en krijgen zij geen salaris. De shutdown komt op een akelig moment aangezien er al veel paniek was op de financiële markten vanwege de prestaties van de aandelenbeurzen.

Tijdens de telefoongesprekken van Mnuchin met de CEO’s van de grootste banken van de Amerika zullen ook ongetwijfeld de forse koersschommelingen aan bod zijn gekomen. Vandaag wordt verder overlegd in een speciale werkgroep van president Trump voor financiële markten, waarvan Steven Mnuchin voorzitter is. Daarnaast zitten er ook bestuurders van de Fed en de SEC in de werkgroep.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.