1947983 Ray Dalio Quote If you don t own Gold you know neither history nor

Ray Dalio’s Bridgewater vergroot goudposities

Bridgewater heeft in de afgelopen maanden haar shortposities tegen Europese bedrijven flink vergroot. Tegelijkertijd wordt nu ook bekend dat het handelshuis van Ray Dalio haar goudposities heeft vergroot.

Uit een deponering bij de Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat in het laatste kwartaal van 2017 Ray Dalio haar posities in twee van de grootste goud ETF’s heeft vergroot. Zo groeide de positie van Bridgewater in de SPDR Gold Shares met 14.091 aandelen, tot 3,91 miljoen aandelen. Ook de positie in de iShares Gold Trust steeg met 34.792 aandelen tot 11,3 miljoen aandelen.

Ray Dalio haalde in het vierde kwartaal het nieuws door te stellen dat iedereen 5 à 10% van zijn vermogen in goud moet steken. De fondsbeheerder ziet het edelmetaal als ultieme hedge, gezien de toenemende risico’s wereldwijd. Afgelopen week waarschuwde Ray Dalio op zijn LinkedIn pagina overigens nog voor een recessie in de komende 18-24 maanden.

“What we do know is that we are in the part of the cycle in which the central banks’ getting monetary policy right is difficult and that this time around the balancing act will be especially difficult (given all the stimulation into capacity constraints and given the long durations of assets and a number of other factors) so that the risks of a recession in the next 18-24 months are rising,”

– Day Dalio – LinkedIn

De prijs van goud steeg in december met 1,70%, in januari met 3,20% en deze maand noteert het edelmetaal een plus van 0,30%.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.