gold 679433 1280

“Koop goud in december”

Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau of wil je een ‘gouden’ kans benutten? Dan is het verstandig om goud te kopen in december. Wanneer we uitgaan van data over de afgelopen 16 jaar blijkt namelijk dat goud kopen in december zeer lucratief uitpakt.

Op basis van data die wij hebben geanalyseerd is gebleken dat goud in de afgelopen 16 jaar in de eerste maand van elk jaar het beste presteert. Over de afgelopen 16 jaar is goud namelijk 15 keer gestegen in januari en gemiddeld genomen kwam deze stijging uit op een stijging van 4,5 procent. Gemiddeld genomen presteert goud in december het slechtst.

December wordt vaak gezien als hét startsein voor een opleving voor goud. Elk begin van het jaar gaat gepaard met enkele belangrijke gebeurtenissen in de goudmarkt. Zo vindt het Chinese nieuwjaar plaats waarin traditioneel gezien vaak een recordbedrag aan goud wordt gekocht door Chinezen. Deze gebeurtenis fungeert vaak als katalysator voor de goudprijs waardoor deze in het eerste kwartaal van elk jaar accelereert.

Daarnaast speelt dit jaar ook een andere belangrijke gebeurtenis. De jarenlange bullmarkt op aandelenbeurzen lijkt plaats te gaan maken voor een bear markt. De correcties in oktober en november waren al flink waarbij investeerders flinke verliezen hebben moeten slikken. Desondanks verwachten verschillende zakenbanken en analisten dat het ergste nog moet komen. Voor 2019 wordt dan ook een somber vooruitzicht geschetst door verschillende vooraanstaande zakenbanken waarbij beleggers wordt aangeraden om te hedgen tegen eventuele correcties op de financiële markten.

Dé belangrijkste reden om goud aan te houden is het bijzondere effect van de diversificatie. Beleggers hebben namelijk aandelen, obligaties, cryptomunten en vastgoed in hun portefeuilles zitten. Deze bewegen (vaak) in dezelfde richting. Goud toevoegen aan een portefeuille zorgt er voor dat ‘when all else fails’, je portefeuille bestand is tegen een flinke correctie.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.